Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd i Radnički posle velike borbe na fajnal-foru Kupa Srbije, Zvezda ubedljiva protiv Proletera

Novi Beograd i Radnički posle velike borbe na fajnal-foru Kupa Srbije, Zvezda ubedljiva protiv Proletera

Alvaro Granados Zvezda Novi Beograd
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Vaterpolisti Crvene zvezde, Novog Beograda i Radničkog plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije, dok će poslednji polufinalista biti poznat u nedelju, posle duela Partizana i Vojvodine, koji se igra od 11 sati.

Novi Beograd je u Šapcu slavio rezultatom 10:8, ali je do važne pobede došao tek posle preokreta, pošto su Šapčani vodili 4:1 posle osam minuta. Crvena zvezda je deklasirala Proleter sa 13 golova razlike (20:7), dok je Radnički posle velike borbe i bolje igre u drugom poluvremenu potopio Valisa sa 14:11.

Rasterećeni Šapčani su odlično počeli meč protiv aktuelnog šampiona Srbije, pa su posle osam minuta vodili sa 4:1. Čini se da je favorizovani Novi Beograd, koji nije imao uspeha na prethodna tri finalna turnira nacionalnog Kupa, potcenio Šapčane. Međutim, gosti su uspeli da se konsoliduju na vreme, te su do poluvremena prišli na 4:3. U nastavku je ekipa Živka Gocića došla i to potpunog preokreta, te je u završnici treće četvrtine Novi Beograd poveo 6:5. Sa dva gola Alvara Granadosa u svega 30 sekundi, gosti iz Beograda su praktično obezbedili pobedu i plasman na fajnal-for. Osim španskog reprezentativca, po dva pogotka u pobedničkom sastavu postigli su Nikola Jakšić i Miloš Ćuk.

Podjednako zanimljivo i neizvesno je bilo u Kragujevcu, gde su Radnički i Valis do same završnice vodili veliku borbu. Posle prve četvrtine, u kojoj su obe ekipe postigle po jedan pogodak, u drugom, mnogo efikasnijem periodu, igralo se gol za gol, a na poluvreme se otišlo sa nerešenih 5:5. Izabranici Uroša Stevanovića poveli su posle tri minuta igre u nastavku(6:5), a nešto kasnije prvi put su stekli i dva gola „viška“ iz solo akcije Luke Pljevančića (8:6). Međutim, posle ove deonice je rezultat takođe bio izjednačen, pošto su kod Valisa precizni bili Dragoljub Rogač i Dimitrije Obradović – 8:8.

Na startu poslednjeg perioda Radnički je ponovo pobegao na „+2“, ali su borbeni Valjevci uzvratili na isti način. To nije obeshrabrilo domaće, pa su se Ranđić i Šulc postarali da njihov tim ponovo na svoj konto vrati dva gola prednosti – 12:10. Ni tu nije bio kraj drame. Valis je dobio napad 5 na 3, koji je realizovao Veljko Krstić (12:11), ali je sve dileme oko pobednika otklonio Kristian Šulc 70 sekundi pre kraja (13:11), a Nemanja Stanojević stavio šlag na tortu. Najefikasniji bio je upravo Šulc sa četiri gola, dok je na drugoj strani prednjačio Rogač sa tri.

Crvena zvezda je lako i ubedljivo opravdala ulogu favorita u duelu sa Zrenjanincima. Puleni Aleksandra Filipovića, koji brane trofej u Kupu Srbije, poveli su 5:2, a zatim i 9:3 na poluvremenu, pa su u nastavku samo uvećavali već visoku razliku. Nikola Bursać, Gavril Subotić, Vuk Milojević i Relja Danković su postigli po tri gola, kao i kod gostiju Danilo Čabrilo i Aleksandar Mitrović.

Vaterpolo Kup Srbije, Četvrtfinale

Šabac – Novi Beograd 8:10 (4:1, 0:2, 2:3, 2:4)

ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković 2, Repanović, Kopcev, Krug, Barać 2, Stanić, Mačić 1, Dragović, Stojanović 2 Korać 1, Gavrilović, Toholj. Trener Ličanin.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 2, Ćuk 2, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić 2, Perković, Filipović 1, Lukić, Vlahopulos 1, De Mikelis, Radulović. Trener Gocić.

Radnički – Valis 14:11 (1:1, 4:4, 3:3, 6:3)

RADNIČKI:Virijević, Kojić, Stanojević 2 , Janković, Ranđić 2, Gavrilović, Adeišvili 2, Dadvani 2, Pljevančić 1, Vićković 2, Šulc 4, Antić 1, Todorovski, Tanasijević. Trener Stevanović.

VALIS VEGA: Vlahović, Mitrović, Petrovski, Obradović 3, Rogač 2, Dončić, Radanović 1, Kasum 2, Krstić 1, Kovačević 2, Baucalo, Brkić, Tomić, Borovićanin. Trener Saković.

Crvena zvezda – Proleter 20:7 (5:2, 4:1, 6:3, 5:1)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 3, Gajić, Marković, Subotić 3, Vasić 1, Gogov 1, Basara 1, Vukićević 2, Seman 1, Milojević 3,  Živković 2, Ivanović, Danković 3. Trener Filipović.

PROLETER: Šantalab, Čabrilo 3, Stojčić, Ljubenović 1, Nedić, Ilić, Mitrović 3, Ćatović, Ćorić, Tomićević, Tica, Lalić, Ćirović, Andrejević, Trener Brdarić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace