Početna » Ženski vaterpolo » Srpske 17-godišnjakinje zauzele 11. mesto na Evropskom prvenstvu

Srpske 17-godišnjakinje zauzele 11. mesto na Evropskom prvenstvu

Srbija Ukrajina kadetkinje
(Foto: waterpolo2023u17.com)

Ženska kadetska reprezentacija Srbije zauzela je jedanaesto mesto na Evropskom prvenstvu u Manisi, pošto je u borbi za tu poziciju savladala Maltu sa ubedljivih 11:6.

Srbija je sve dileme oko pitanja pobednika rešila već u prvom poluvremenu i tako je nastup na Šampionatu Evrope završila pobedom.

Selekcija Ivane Ćorović u grupi je bila bolja od Ukrajine i Irske, odigrala je nerešeno sa Velikom Britanijom i izgubila je od domaće selekcije, Turske. Potom je u osmini finala izgubila od Izraela i u prvom meču razigravanja za plasman od 9. do 12. mesta od Slovačke.

Srbiju su na ovom turniru predstavljale: Mina Milenković (Crvena zvezda), Katarina Todorović (SAD), Anđela Dimitrijević (Palilula), Nađa Kulić (Palilula), Jovana Radonjić (Crvena zvezda), Iva Marinković (Crvena zvezda), Andrea Lazović (Crvena zvezda), Nađa Milenković (Crvena zvezda), Lilien Kozla (Spartak), Iva Kovačević (Spartak), Nika Ratković (Palilula), Mina Branković (Palilula), Jana Janković (Taš 2000), Vjera Bulajić (Jadran) i Milica Pavić (Taš 2000).

Pored selektorke Ćorović, u stručnom štabu su bili još treneri Zoran Kontić i Eltina Dimitrijević, kao i fizioterapeut Dragana Ivković.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.