Početna » Nacionalna selekcija » Marijan: Srbiji ne trebaju dušebrižnici sa strane, Savez ima puno poverenje u selektora

Marijan: Srbiji ne trebaju dušebrižnici sa strane, Savez ima puno poverenje u selektora

Nemanja Marijan VSS
(Foto: waterpoloserbia.org)

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan iz Beograda prati rad reprezentacije na pripremama za učešće na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. U svakodnevnom je kontaktu sa čelnicima saveza predsednikom Jelenićem, prvim čovekom struke Vasovićem, selektorom Stevanovićem i odlično je upućen u svakodnevna događanja.

Dolazi poslednji deo priprema za svetsko prvenstvo. Do sada smo završili dva ispita. Jedan je očekivano bio uspešan, u Istanbulu je bez problema obezbeđena viza za Evropsko prvenstvo u Netanji početkom iduće godine.

U Los Anđelesu je, međutim, bilo slabije. Dva poraza na startu i pobeda protiv Nemačke u poslednjem kolu su bili dovoljni samo za sedmo mesto.

Plasman sigurno nije kakav smo očekivali.Verovali smo da prvo Ameriku možemo da pobedimo. Pali smo u poslednjoj četvrtini na način koji nam nije svojstven. Stigao je i meč sa Rumunijom. Izgubili smo i nema nikakvog opravdanja. Bio sam sportista i verujem da su momci i dalje bili u šoku posle prve utakmice. Tada može sve da krene nizbrdo. Video sam i realne, smirene izjave Stevanovića i daleko bolju igru protiv Nemačke.

Utakmica protiv Rumunije, tačnije izveštaj na zvaničnom sajtu, bio je povod ocena nekih domaćih medija pa čak i hrvatskih novinara da je na glasilu saveza na do sada nezabeležen način kritikovana reprezentacija. Šta više u zagrebačkim „Sportskim novostima“ je, pored saveta kako treba da se informiše javnost u ovakvim slučajevima, izneta teorija da se na ovaj način priprema smena Stevanovića.

Malo je reći da sam neprijatno iznenađen. Videli smo u tom tekstu „Sportskih novosti“ kako treba da izgledaju izveštaji i naslovi sa utakmica koje reprezentacija kojoj pripadate neočekivano izgubi, namešteno izgubi ili dobije uz pomoć sudija. Te oblande, kada je naša reprezentacija u pitanju, ne postoje. Utakmica protiv Rumunije je bila toliko slaba da i da smo hteli, opravdanja ne bi našli. Ponavljam, ne bi ni tražili. Stojim iza toga i ubeđen sam da bi Rumuni u sledećih deset mečeva protiv Srbije izgubili isto toliko. A što se teorija zavera tiče neka novinar Sportskih novosti Dean Bauer gleda u svoje dvorište i neka ne leči svoje frustracije dugogodišnjim nizom medalja i uspeha srpske vaterpolo reprezentacije tobožnjom brigom za istu, misleći da je došlo nečijih pet minuta. Možda i jeste, ali će tih nečijih drugih pet minuta mnogo brže proći nego što pomenuti gospodin misli. Što se Vaterpolo saveza Srbije tiče, imamo puno poverenje u Uroša Stevanovića, svesni smo njegovog znanja, entuzijazma i želje za radom, ali smo svesni i situacije u kojoj smo sada. Potrebno je vreme i mnogo rada, spremni smo za to.

Marijan je objasnio:

Srpski vaterpolo od osamostaljenja 2006. zna samo za uspehe. Posle Tokija, posle dakle 15 godina, došlo je do smene generacija. Otišli su igrači koji su ostavili najveći trag u svetskom vaterpolu, koji su bili nerešiv problem za rivale. Jasno je da nismo bogom dani za medalje. Imali smo i svojih problema koji su se odrazili na reprezentaciju i sada želimo samo da u Fukuoki damo maksimum u svakom meču. Sa toliko odličja u proteklim godinama sigurno je da smo mnogima bili trn u oku i da ovu situaciju svi koriste. Idemo dalje, uradićemo sve da budemo što bolji. Naš cilj je da izborimo Olimpijske igre spremni da hvalimo kada treba, da kritikujemo kada treba ali i da prepoznamo udare sa strane koji ne mogu da nas poremete.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace