Početna » Zanimljivosti » Nemanja Marijan o slučaju „Jakšić“: Ne želim da verujem da je to povezano sa reprezentacijom

Nemanja Marijan o slučaju „Jakšić“: Ne želim da verujem da je to povezano sa reprezentacijom

Marijan Mandic dodela medalja
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Povodom situacije u kojoj se našao srpski reprezentativac, Nikola Jakšić, uredništvo portala Vaterpolo vesti kontaktiralo je igrača, njegov trenutni klub Novi Beograd i Vaterpolo savez Srbije, kako bi izneli više detalja o slučaju koji je pobudio interesovanje šire javnosti.

Da podsetimo, direktor Novog Beograda, Slobodan Soro, u sredu je u razgovoru za Sport Klub rekao da Jakšić može da pređe u drugi klub, ako Novi Beograd dobije obeštećenje u visini od 150.000 evra, a da u suprotnom može da ostane, ali da neće moći da igrat.

Nismo zadovoljni pokazanim i to je razlog zbog čega dajemo Jakšiću mogućnost da promeni sredinu. Ovo je cena, mislim da smo dosta uložili, a nismo dobili očekivano. Ako ne nađe klub, Jakšiću će biti ispoštovan ugovor i neće nigde da igra – rekao je Soro u sredu za Sport Klub i dodao:

Tu je celo leto, neka se pokaže. Možda nas natera da se predomislimo. Ali ovakav, kakav je bio do sada nije igrač kojeg smo očekivali.

Nekadašnji golman reprezentacije Srbije, a sada direktor beogradskog kluba, istakao je za Vaterpolo vesti da nema ništa novo da kaže u odnosu na ono što je već rekao, te da smatra da dalje priče u medijima ne dovode ni do čega dobrog, ni za igrača, ni za klub.

Dvostruki olimpijski šampion, Nikola Jakšić, takođe je rekao da u ovom trenutku ne želi da daje izjave i da će se, ukoliko se odluči na taj potez, obavestiti javnost.

Jedini komentar dobili smo od generalnog sekretara Vaterpolo saveza Srbije, Nemanje Marijana, koji je izjavio:

Vaterpolo savezu i reprezentaciji Srbije ne ide u prilog situacija u kojoj je kapiten Nikola Jakšić. On ima važeći ugovor sa vaterpolo klubom Novi Beograd i Savez nema mehanizme kojim bi mogao da utiče na to, osim da apeluje na obe strane da se dođe do razumnog rešenja. Budući da je nakon Dušana Mandića u istom klubu u problemu i Jakšić, ne želim da verujem da je to na neki način povezano sa reprezentacijom – istakao je Marijan za Vaterpolo vesti.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace