Početna » Mlađe kategorije » Šabac šampion Regionalne lige u kategoriji do 14 godina

Šabac šampion Regionalne lige u kategoriji do 14 godina

Sabac 2009
(Foto: VK Šabac)

Vaterpolisti Šapca rođeni 2009. godine i kasnije osvojili su titulu šampiona Regionalne lige, pošto su u finalu turnira u Šibeniku pobedili Jadran iz Herceg Novog sa 16:13.

Pre samo dve nedelje u Novom Sadu je odigran turnir Regionalne lige za dve godine starije vaterpoliste, a u finalu su takođe igrali Šapčani i Novljani, s tim da je tada Jadran bio bolji.

Na turniru u Šibeniku deset ekipa je bilo podeljeno u dve grupe. U grupi A su igrali Šabac, splitski Jadran, Budućnost, Budva i domaći Solaris, dok su u grupi B bili Banjica, Jadran iz Herceg Novog, Medveščak, Valis i POŠK.

Šapčani su u grupnoj fazi pobedili Budvu (12:7), Solaris (15:7) i Budućnost (11:7), dok su jedini poraz na turniru pretrpeli od splitskog Jadrana (13:12). U polufinalu su sa 15:12 bili bolji od Banjice, dok su u finalu savladali Novljane rezultatom 16:13.

Banjica je zauzela treće mesto, pošto je savladala splitski Jadran sa 13:10, a pre toga je u grupi pobedila Valis (20:3), Jadran HN (11:9), POŠK (21:8) i Medveščak (17:10).

Valis je u borbi za sedmo mesto bio bolji od Solarisa 12:10, a ostvario je u grupi jedan trijumf, protiv POŠK-a (13:11).

Šapčane su sa klupe predvodili treneri Miroslav Petrović i Dušan Mihajlović, a titulu šampiona su osvojili: Nemanja Palažević, Maksim Zdravković, Strahinja Vasić, Nikola Pavlović, Marko Došenović, Nikola Topuzović, Aleksandar Gajić, Vuk Kućanski, Milan Vuletić, Stefan Pavlović, Strahinja Cerović, Luka Savatić, Mihailo Maletić i Miroslav Jakovljević.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.