Početna » Strane lige » Jadran deveti put u nizu šampion Crne Gore

Jadran deveti put u nizu šampion Crne Gore

Jadran HN sampion Crne Gore 2023
(Foto: pvkjadran.com)

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog osvojili su devetu titulu šampiona Crne Gore u nizu, a sezonu su završili sa duplom krunom. U finalnoj seriji, Jadran je slavio protiv Primorca sa 3-0, a u poslednjem meču serije, Jadran je na svom bazenu pobedio velikog rivala sa 10:4 (3:2, 2:2, 4:0,1:0). Utakmica je počela minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u Beogradu.

Prva deonice je donela veliku borbu za svaku loptu i pedalj bazena, a na kraju ovog perioda igre na semaforu je pisalo 3:2 za Jadran. Golove za Novljane postigli su Martin Gardašević, Pavel Kalturin i Danilo Radović. Strelci za Primorac bili su Bojan Paunović i Đorđije Stanojević.

Početkom drugog kvartala, Jadran je u režiji Danila Radovića i Mateja Čaraja pobegao na 5:2, a Primorac odgovorio preko Marka Mršića i Filipa Gardaševića – 4:5. Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale, iako su obe ekipe imale dve situacije sa igračem više.

Novljani su bolje otvorili i treću deonicu. Mrežu Kotorana za 7:4 pogađali su Uroš Vučurović i Džejk Muskat. Srđan Janović nije iskoristio peterac za Primorac, a kazna je stigla u vidu golova koje su postigli Danilo Radović i Lazar Vukićević – 9:4.

U tom momentu bilo je jasno da Kotorani treba čudo kako bi stigli do preokreta, kako bi došli do prilike da produže finalnu seriju. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Titula je ostala u Herceg Novom.

Golove za Jadran postigli su: Danilo Radović tri, Pavel Kalturin dva, Martin Gardašević, Matej Čaraj, Džejk Muskat, Uroš Vučurović i Lazar Vukićević po jedan. Darko Đurović je imao 16 odbrana. Golove za Primorac postigli su: Bojan Paunović, Đorđije Stanojević, Marko Mršić i Filip Gardašević po jedan.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.