Početna » Nacionalna selekcija » Mladi srpski vaterpolisti izgubili od Crne Gore, pa deklasirali Italiju

Mladi srpski vaterpolisti izgubili od Crne Gore, pa deklasirali Italiju

Srbija 2008 pripreme Sabac
(Foto: VK Šabac)

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije, generacija igrača rođenih 2008. godine i kasnije, od četvrtka do subote učestvuje na Uskršnjem turniru u Varaždinu.

Selekcija Nemanje Ličanina u prvom kolu je izgubila od Crne Gore sa 6:5, da bi u večernjim časovima savladala Italiju sa ubedljivih 12:3. U petak Srbija igra protiv domaćina, Hrvatske, dok su za drugi deo dana zakazani polufinalni dueli.

Srbija je loše igrala u prve dve četvrtine protiv Crne Gore, koja je vodila sa 4:1 u drugom periodu. U trećem delu Nešković je odmah pogodio mrežu rivala, potom je posle gola Crne Gore, precizan bio Jakovljević – Jugović. Protivnik je ipak pred poslednji deo sačuvao prednost od dva gola. U poslednjem periodu Odmah je Jakovljević-Jugović smanjio na 6:5 i ispostavilo se da je do bio poslednji gol na utakmici.

Sastav Srbije u tom meču bio je: Muksinović, Drobnjaković 1, Isailović, Mičić 1, Anđelić, Arsenović, Vasiljević, Nešković 1, Vasić, Vojnović, Lukić, Urošević, Gošić, Jakovljević-Jugović 2, Munćan.

U drugoj utakmici Srbija je ubedljivo pobedila vršnjake iz Italije 12:3 (3:0, 3:0, 5:1, 1:2). Bila je to potpuno dominatna partija sastava kojeg vodi savezni trener Nemanja Ličanin. Ni jednog trenutka Italijani nisu bili ravnopravan rival.

Sastav protiv Italije bio je: Muksinović, Drobnjaković 2, Isailović, Mičić 2, Anđelić 2, Arsenović, Vasiljević, Nešković 2, Vasić, Vojnović, Lukić 1, Urošević 2, Gošić, Jakovljević-Jugović 1, Munćan.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.