Početna » Domaća takmičenja » Gocić: Moja odluka je bila neverovatno teška, besmislica da je to usmereno protiv reprezentacije

Gocić: Moja odluka je bila neverovatno teška, besmislica da je to usmereno protiv reprezentacije

Soro Gocic kzs
(Foto: VK Novi Beograd)

Trener Novog Beograda, Živko Gocić, rekao je na konferenciji za novinare pred meč sa Partizanom da je odluka da iz ekipe odstrani kapitena, Dušana Mandića, isključivo njegova i da je besmislica da je to usmereno protiv reprezentacije Srbije.

Šef stručnog štaba Novog Beograda je istakao da će Mandić u klubu imati sve uslove za trening, a da će odluku o novom kapitenu tima doneti do utakmice sa Partizanom u Superligi Srbije koja je na programu u subotu od 20 časova.

Odluka koju sam doneo je isključivo u interesu ekipe i kluba. Nije bilo nikakvog sukoba ili bilo kakve nediscipline – rekao je trener Novog Beograda na konferenciji za medije koja je održana na bazenu Sportskog centra „11. april“.

Strateg Novobeograđana je poručio da sve to nema nikakve veze sa upiranjem prsta i svaljivanjem krivice na jednog čoveka, već je jednostavno odluka za koju smatra da je ispravna, jer predstavlja stručnu procenu i anilazu trenutnog stanja, forme i doprinosa za ekipu.

Mandić neće biti u konkurenciji za tim. Trenutno je tako, a do kada, to ćemo još videti – istakao je Gocić i potom dodao:

Kada ste trener od vas se očekuje da donosite odluke. Nekada te odluke mogu da budu jako teške, a koliko je ova odluka bila teška za mene vi verovatno ne možete ni da pretpostavite. Sa Mandom sam igrao dugo u reprezentaciji, osvojili smo mnogo trofeja zajedno. Međutim, mi moramo da se okrenemo onom što nam predstoji. U igri su još dva trofeja i zato je neophodno da se vratimo radu, da budemo maksimalno fokusirani i da svoj posao radimo na pravi način.

Ono što je Gocića, kao najtofejinjeg kapitena jedne generacije, posebno pogodilo su pojedini komentari da svojim odlukama, pa i ovom oko Mandića, šteti državnom timu, a posebno posle slučaja sa Nikolom Jakšićem, kojem nije dozvolio da se priključi reprezentaciji Srbije zbog procene da je bolje da ostane u klubu i potpuno zaleči povredu.

Ne mogu da ostanem nem na tako nešto. Sve to me pogodi, naravno. Ako neko može i da pomisli na tako nešto, ja to zaista ne mogu ni da komentarišem. Kao bivši kapiten reprezentacije, sa svim trofejima koje sam osvojio, da mogu i da pomislim nešto što bi bilo usmereno protiv nacionalnog tima i vaterpola u Srbiji, to je stvarno besmislica koja nije vredna komentara – konstatovao je Gocić.

Mandic Srbija Australia Svetski kup 2023
(Foto: Krsto Vulović / Vaterpolo savez Crne Gore)

Direktor Vaterpolo kluba Novi Beograd Slobodan Soro, ponovio je da je rukovodstvo Novobeograđana u potpunosti stalo iza odluke trenera Gocića:

Nemam mnogo šta da dodam što već nije rečeno. Trener Gocić ima našu apsolutnu podršku, jer vrlo dobro zna šta radi. Odluke koje su donete su manje prijatne i popularne, ali su verovatno najbolje za sve ono što nas očekuje. Imamo još dva takmičenja i znamo njihovu važnost. Svi smo teško podneli gubitak Kupa i ne osvajanje Jadranske lige, ali gledamo napred i u ono šta nam predstoji i o tome razmišljamo, a sve ostale stvari su ostale iza nas i na njih se ne osvrćemo.

Prvi operativac Novoibeograđana i nekadašnji istaknuti reprezentativac želeo je posebno da naglasi:

U ovom sportu sam 33 godine, Žuvko Gocić koju godinu manje. Ovo što radimo je rezultat našeg znanja i iskustva iz svega toga što posedujemo vezano za vaterpolo. Sv ete odluke, koliko gtod bile nepopularne, mi iza tih odluka stojimo u potpunosti. Očigledno je da ekipa ne igra na nivou kako bismo mi to želeli, ne donosi trofeje i neki potezi moraju da bude napravljeni i to su uparvo ove odluke.  Mi od svojih odluka ne bežimo i ubeđeni smo da su one prave – zaključio je Soro.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.