Početna » Nacionalna selekcija » Pripreme reprezentacije počele bez kapitena: Novi Beograd nije pustio Nikolu Jakšića

Pripreme reprezentacije počele bez kapitena: Novi Beograd nije pustio Nikolu Jakšića

Nikola Jakšić, Olimpijske igre 2021.
(Foto: Marcel ter Bals / Orange Pictures)

Večeras su u Kragujevcu počele pripreme reprezentacije za učešće na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa, koji se igra u Podgorici od 8. do 14. marta.

U odnosu na prvobitni spisak selektora Uroša Stevanovića, u Kragujevcu nema kapitena Nikole Jakšića, kojem Novi Beograd nije dozvolio da prisustvuje pripremama, smatrajući da mu je posle zalečene povrede bolje da trenira u klubu nego sa rerpezentacijom. Klub je pismeno obavestio Savez o svojoj odluci, a na odgovor Saveza da se razmisli još jednom uz garancije da će Jakšić imati sve uslove za vrhunski rad, Novi Beograd je ostao pri svojoj odluci.

Na pripremama su: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Pavle Gavrilović (Šabac), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Kojić (bez kluba), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

Srbija Izrael vaterpolisti EP Split
(Foto: Aleksandra Krupanič, Vaterpolo savez Srbije)

Jakšić je u prethodnih sedam dana odigrao četiri utakmice za Novi Beograd, normalno trenira i, kako u VSS kažu, bilo je izuzetno bitno da kao kapiten bude sa reprezentativnim drugovima.

Nama je žao što Nikola nije tu. Imao je sve uslove da trenira na vrhunskom nivou i nadam se da će biti sa nama u narednom periodu – bio je komentar Viktora Jelenića, predsednika VSS.

U grupi u Podgorici su Grčka, Španija, Crna Gora, Australija i Gruzija, a tri prva mesta vode na finalni turnir u SAD.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.