Početna » Domaća takmičenja » Radnički potopio Partizan na Banjici, Zvezda posle preokreta slavila u Šapcu

Radnički potopio Partizan na Banjici, Zvezda posle preokreta slavila u Šapcu

Aleksa Ukropina
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Novog Beograda, Radničkog i Crvene zvezde ostvarili su pobede u trećem kolu grupe za plasman od 1. do 6. mesta u Super ligi Srbije. Novi Beograd je u utorak savladao Valis sa ubedljivih 20:8 i tako je zadržao lidersku poziciju sa dva boda više od Radničkog, koji je u sredu na Banjici pobedio Partizan rezultatom 12:9. Kragujevčani su ovom pobedom zadržali tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je u još jednom zanimljivom susretu posle preokreta pobedila Šabac u gostima 6:5 i tako je zadržala šansu da do kraja ligaškog dela takmičenja ostvari bolji plasman, s obzirom da treba da se sastane sa Radničkim i Novim Beogradom.

Radnički je bio oslabljen na Banjici, ali je bez obzira na to došao do sigurnog trijumfa. Vodili su gosti od početka, u završnici prvog perioda su stekli dva gola razlike posle golova kapitena Filipa Jankovića i mladog Zorana Poznanovića (4:2).  U nastavku su puleni Uroša Stevanovića vodili i 6:3, a posle neiskorišćenog peterca, Partizan je kaznio preko raspoloženog Dušana Trtovića, koji je najpre realizovao najstrožu kaznu, a zatim i igrača više (6:5). Drašković se potom iskupio za promašeni peterac, pa je Radnički poluvreme dočekao sa vođstvom od dva gola (7:5).

Početkom trećeg perioda izabranici Uroša Stevanovića su ipak došli do četiri gola razlike (10:6), preko Josipa Vrlića i Alekse Ukropine, ali je Trtović uz zvuk sirene pogodio sa igračem više i pokušao da svoj tim vrati u igru (10:7). Međutim, Ukropina je početkom odlučujuće deonice vratio Radnički na „+4“, a sredinom ovog perioda sve dileme otklonio je lepim pogotkom iskusni Miloš Ćuk (12:7). Do kraja meča crno-beli su uspeli samo da donekle ublaže poraz.

Najefikasniji akter susreta bio je Dušan Trtović, koji je postigao čak sedam golova za Partizan. Na drugoj strani je prednjačio Aleksa Ukropina sa četiri gola, a pratili su ga Filip Janković, Miloš Ćuk i Vuk Drašković sa po dva.

Tankosic Vukicevic Zvezda slavlje
(Foto: instagram.com/dragana.stj.photo)

Šabac je propustio priliku da pobedom protiv Crvene zvezde preuzme četvrto mesto na tabeli od Partizana. Velika borba se vodila, igralo se gol za gol, a Šapčani su u poslednjih osam minuta ušli sa vođstvom od 4:3. Potom je iskusni Mihajlo Repanović doneo dva gola prednosti, šest i po minuta pre kraja. Tada je Zvezda pojačala tempo. Odmah je smanjio snažni centar, Miloš Vukićević, da bi Dušan Vasić pet minuta pre kraja izjednačio. Gol za pobedu postigao je Veljko Tankosić na nešto više od tri i po minuta do kraja meča. Vukićević je predvodio Zvezdu sa tri gola, dok je na drugoj strani Ognjen Stojanović postigao dva.

Partizan – Radnički 9:12 (2:4, 3:3, 2:3, 2:2)

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Lovre, Radulović, Gak 1, Gladović, Trtović 7, Dimitrijević 1, Božović, Anđelić, Giga, Paparić, Bulajić, V. Bodiroga. Trener: Korolija.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 2, Ćuk 2, Antić, Ukropina 4, Poznanović 1, Pljevančić, Drašković 2, Vukosavljević, Vrlić 1, Todorovski, Martinović. Trener: Stevanović.

Šabac – Crvena zvezda 5:6 (1:1, 3:2, 0:0, 1:3)

ŠABAC: Živojinović, Maraš 1, Marković, Repanović 1, Kopcev, Barać 1, Stanić, Tubić, Korać, Stojanović 2, Šakudinov, Gavrilović, Toholj. Trener: Ličanin.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić, Vasić 1, Banićević, Basara, Vukićević 3, Seman, Milojević, Radović 1, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace