Početna » Nacionalna selekcija » Miloš Korolija objavio spisak igrača za Svetsko prvenstvo za kadete u Volosu

Miloš Korolija objavio spisak igrača za Svetsko prvenstvo za kadete u Volosu

Kadetska reprezentacija Srbije 2006 Herceg Novi 2022
(Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Selektor kadetske vaterpolo reprezentacije Srbije, Miloš Korolija, odredio je sastav igrača za Svetsko prvenstvo, koje u nedelju počinje u grčkom Volosu.

Ovo je prvi Šampionat sveta za kadete, odnosno vaterpoliste rođene 2006. godine i kasnije, a učestvovaće čak 25 reprezentacija podeljenih u osam grupa. Zbog velikog broja učesnika igraće se u dva bazena, a Srbija će biti u grupi H, sa Nemačkom i Portugalom. Prvi rival biće Nemci, u nedelju od osam časova ujutru po lokalnom vremenu, dok će drugu utakmicu naša reprezentacija igrati 23. avgusta sa Portugalom. Zatim će uslediti utakmice za plasman, formiraće se dve grupe, prva sa 16 ekipa koju će činiti prvi i drugi iz preliminarnig takmičenja i druga u kojoj će biti preostalih devet ekipa.

Srbija bi kao prva u grupi u nastavku takmičenja trebalo da igra sa Ukrajinom ili Egiptom.

Dobro smo radili, imamo visoke ambicije. Ovo je prvo svetsko prvenstvo u ovoj konkurenciji i sgurno je da će biti zanimljivo – rekao je savezni trener Miloš Korolija.

Srbiju će predstavljati: David Dimković (Partizan), Kosta Bodiroga (Partizan), Filip Novaković (Šabac), Vanja Krdžalin (Partizan), Vuk Kojić (Novi Beograd), Novak Lazić (Šabac), Luka Gladović (Partizan), Miljan Djokanović (Partizan), Aleksandar Stajić (Partizan), Luka Bošković (Bečej), Strahinja Krstić (Partizan), Luka Dimić (Partizan), Vuk Savić (Crvena zvezda). Rezerve su Petar Mićanović (Šabac) i Jakov Spasović (Partizan).

U stručnom štabu pored Korolije su trener Vojislav Čupić, fizioterapeut Bojan Međedović, lekar Miodrag Nastić a ispred VSS prvenstvo će pratiti Zoran Mijalkovski.

Svetsko prvenstvo za kadete u Volosu

„A“ grupa: Crna Gora, Australija, Latvija.

„B“ grupa: Hrvatska, Slovenija, Azarbejdžan.

„C“ grupa: Španija, Brazil, Poljska.

„D“ grupa: Grčka, Japan, Gruzija, Švajcarska

„E“ grupa: Italija, Egipat, Ukrajina.

„F“ grupa: SAD, Kazahstan, Malta

„G“ grupa: Mađarska, Južna Afrika, Turska

„H“ grupa: Srbija, Nemačka, Portugalija

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace