Početna » Nacionalna selekcija » Žolt Varga novi selektor Mađarske

Žolt Varga novi selektor Mađarske

Zolt Varga selektor Madjarske
(Foto: waterpolo.hu)

Vaterpolo savez Mađarske odlučio je da posle pet godina promeni selektora, pa je Tamaša Merca na klupi zamenio Žolt Varga. Serija osvojenih medalja od 2017. godine nije pomogla Marcu da posle sedmog mesta na nedavnom Svetskom prvenstvu u Budimpešti ostane na kormilu do Olimpijskih igara u Parizu.

Loš plasman, slabe igre su uticale da Savez i Marc ranije završe saradnju. Izražena je zahvalnost selektoru za medalje osvojene na Svetskom prvenstvu 2017. (srebro), Svetskoj ligi 2018. (srebro), Svetskom kupu 2018. (zlato), Evropskom prvenstvu 2020. (zlato), Olimpijskim igrama. 2021 (bronza).

Čelnici Vaterpolo saveza Mađarske nisu imali vremena za čekanje, jer se bliži Evropsko prvenstvo u Splitu, pa su odmah posle raskida saradnje sa selektorom Tamašom Mercom, doneli odluku da funkciju selektora preuzme Žolt Varga, trener Fenercvaroša.

Žolt Varga je sa reprezentacijom Mađarske osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidenju 2000. godine, a šef stručnog štaba Ferencvaroša je od 2013. godine.

Prioritet Mađarske je da se plasira na Olimpijske igre u Parizu. Istovremeno, jedan od ciljeva je podmlađivanje tima i taj proces sada mora da se ubrza. Nemamo puno vremena, čeka nas Evropsko prvenstvo u Splitu i Žolt mora odmah da počne sa radom – rekao je predsednik Saveza Atila Vari.

Varga je spreman za izazov:

Hvala Ferencvarošu što mi dozvolio da budem selektor, kao i čelnicima Saveza koji su mi ukazali poverenje. Svi znaju da sam veliki radnik, da za mene nema praznog hoda. Počinjemo odmah, kod mene je uvek parola bila i ostala – rad, razvoj, korak po korak – istakao je Varga.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.