Početna » Nacionalna selekcija » Prlainović: Momci treba da se drže zajedno i da uživaju, ne treba da razmišljaju o pritisku

Prlainović: Momci treba da se drže zajedno i da uživaju, ne treba da razmišljaju o pritisku

Filipovic Prlainovic slavlje OI 2021
(Foto: Marcel Ter Bals)

Prošlog leta, posle osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, od reprezentacije su se oprostili velikani, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić.

Osvojili su sve što se može osvojiti i posle gotovo 20 godina, koliko su igrali za juniorsku i seniorsku selekciju, ovo leto im je slobodno i mogu da ga provedu u krugu porodice.

U intervjuu za Sportal pred početak Svetskog prvenstva, član velike šestorke, Andrija Prlainović, govorio je o svojim danima u reprezentaciji, a iskoristio je priliku da pruži podršku novim reprezentativcima.

Oni o pritisku ne treba da razmišljaju niti da se upoređuju sa onim što je bilo. Oni su sada reprezentacija, priča za sebe i treba da uživaju u svakom trenutku provedenom u nacionalnom timu, da svojim ponašanjem i zalaganjem steknu poštovanje svih. Ako budu oni pravi, rezultati će doći. Ne treba ih opterećivati. Nije realno ni pošteno očekivati da se osvajaju medalje kao što je bio slučaj u prethodnih 10 godina. Ne treba im stavljati nepotreban pritisak na leđa. Svi možemo da navijamo, da budemo uz njih i to će njima najviše značiti – kaže Prlainović.

Andrija Prlainovic Srbija OI 2021
(Foto: olympics.com)

Ubitačan tempo vaterpoliste čeka i posle Šampionata u Mađarskoj, jer već u julu je Svetska liga u Strazburu, a krajem avgusta na programu je i Evropsko prvenstvo u Splitu.

Jedan od razloga zašto im ne treba stavljati pritisak jeste i to što Svetsko prvenstvo dolazi brzo posle klupske sezone. Oni su za sada imali samo turnir u Pogodici, gde su bili odlični. Ovo leto će biti važno da se oni između sebe povežu kao jedan tim i dobra grupa. Za mene lično, nisu rezultati najvažniji ovog leta, u smislu da moraju da se osvajaju medalje, zlata, da imaju imperativ… Apsolutno ne, jer ovo leto nije kvalifikacionog karaktera za Olimpijske igre – kaže Andrija i nastavlja:

Ovoj novoj ekipi i selektoru treba dati smirenu atmosferu, treba im pružiti mir da rade najbolje što znaju i da Pariz dočekaju u najboljem stanju i da se tamo ide na medalju. Po mom mšljenju, to je neki pravi put i pravilan način razmišljanja. Da u Parizu budemo pravi, a sva takmičenja do tada treba iskoristi da se vidi ko koliko može od naših igrača, pre svega mislim na ove koji su odskora tu. Da se vidi ko zaslužuje da bude u najboljih 13. Siguran sam da će to Dejan znati da oceni i da na pravi način iskoristi ovo leto – rekao je vaterpolista Marseja.

Prlainovic Srbija OI 2021
(Foto: olympics.com)

Trofejni vaterpolista za naslednike imao je jasnu poruku i savet.

Da se drže zajedno, da uživaju, posebno na jednom tako velikom takmičenju, jer to nešto što su svi verovatno sanjali kao deca. Svaki put kada si na velikom takmičenju, treba se pokazati i predstaviti se na pravi način.

Kao i Srbija i mnoge druge reprezentacije doživele su promene u svojim rosterima, jer su smene generacija neminovne posle Olimpijskih igra.

Španija i Mađarska su prva dva favorita, a mi smo možda neki treći favorit. Ove dve pomenute reprezentaije su najmanje promena pretrpele, ali opet sve zavisi od trenutka. Kako će se te reprezentacije uklopiti posle naporne sezone, koliko će igrača biti umorno… To će biti veoma bitno. Očekujem dosta izjednačeno Svetsko prvenstvo. Ima sedam-osam ekipa koje sa pravom nadaju uspehu i borbi za medelju – zaključio je Prlainović, za Sportal, a ceo razgovor pročitajte na njihovom sajtu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.