Početna » Nacionalna selekcija » Savić odredio sastav reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Savić odredio sastav reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Savic igraci OI 2021
(Foto: Marcel Ter Bals)

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je posle današnjeg treninga sastav reprezentacije koja će igrati na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj od 19. juna do 3. jula.

U sastavu su: Branislav Mitrović (kapiten, Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Vico (Radnički).

Rezerve su: Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd).

Ovo je reprezentacija Srbije, sastav igrača u koje imam maksimalno poverenje i siguran sam da će dati sve od sebe da na prvenstvu sveta zabeleže dobar rezultat – rekao je Savić.

U sastavu su trojica igrača koji će prvi put igrati na prvenstvu sveta, a to su: Nikola Lukić, Gavril Subotić i Marko Radulović.

Reprezentacija u Segedin putuje u nedelju 19. juna, dva dana kasnije je susret prvog kola sa selekcijom Amerike, 23. juna je rival Australija a 25. juna Kazahstan. Posle toga se takmičenje nastavlja na bazenu “Alfred Hajoš” u Budimpešti, gde je održano Svetsko prvenstvo 2017. godine, odnosno Evropsko tri godine ranije.

Igrači će u četvrtak biti slobodni, dok je u petak, predviđen sparing sa Amerikom.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.