Početna » Nacionalna selekcija » Aleksandar Ivović se oprostio od reprezentacije Crne Gore

Aleksandar Ivović se oprostio od reprezentacije Crne Gore

Aleksandar Ivovic CG HRV OI 2021
(Foto: olympics.com)

Legendardni 36-godišnji vaterpolista i jedan od najboljih igrača na svetu, Aleksandar Ivović, oprostio se od reprezentacije Crne Gore, za koju je igrao od 2006. godine. Ispostavilo se da je njegov poslednji nastup u reprezentativnoj kapici bio na Olimpijskim igrama u Tokiju i sigurno da Ivović upravo žali za olimpijskom medaljom, budući da je Crna Gora tri puta sa igrala polufinale, ali da nije uspela da osvoji medalju.

Neke nam se želje neće nikada ostvariti. Ali i to čovek mora da prihvati i nastavi. Svaki drugačiji rezon bi bio pogrešan – ovako je Aleksandar Ivović neformalno-formalno pričao prošlog leta posle Olimpijskih igara u Tokiju, a u intervjuu za Pobjedu rekao je:

Nisam spreman da 100 odsto odradim olimpijski ciklus. Bilo bi sebično da nastupam na dva takmičenja i mladom igraču otmem neprocenjivo iskustvo. Imam 36 godina, ne 26, zato i nije čudno što sam odlučio da se oprostim od nacionalnog tima – rekao je Ivović.

Ivovic Crna Gora Italija OI 2021
(Foto: olympics.com)

Prošle godine mi je prvi put bilo teško da idem na pripreme reprezentacije. Osvojio sam sa Rekom Ligu šampiona 7. juna, a tri dana kasnije bio sam na pripremama nacionalnog tima. Iskren da budem, uhvatio sam sebe kako gledam u sat kada će trening da se završi. To mi se nije svidelo, jer ranije nikad to nisam radio – istakao je Ivović u veoma opširnom i odličnom intervjuu za Pobjedu.

Popularni Leka ponikao je u Jadranu iz Herceg Novog, ali je najveći deo karijere proveo u italijanskom Pro Reku, čiji je i danas kapiten. Do 2010. je nosio kapicu Jadrana, koji je u tim godinama imao sjajne igrače u svojim redovima. Potom je prešao u Italiju, gde se zadržao dve sezone, da bi 2012, po osvajanju evropske titule, kao i većina stranih igrača, napustio klub. Zaigrao je za dubrovački Jug, koji je imao sjajnu sezonu i važio je za glavnog favorita u Ligi šampiona, ali ga je u finalu u Beogradu zaustavila Crvena zvezda. Vratio se Ivović potom u Pro Reko, za koji i dalje nastupa, a u međuvremenu je osvojio još dve titule šampiona Evrope, 2015. i 2021. godine, kao i veliki broj domaćih trofeja u Italiji.

Najveći uspeh u kapici Crne Gore mu je evropsko zlato iz Malage 2008. godine, a ima još 13 medalja, od kojih su četiri zlatne. Ima evropsko srebro iz Ajndhovena, Beograda i Budimpešte, odnosno sa Svetskog prvenstva u Barseloni. Po dva puta je bio u najboljem timu na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima, a nekoliko puta je bio i najbolji strelac na velikim takmičenjima.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.