Početna » Domaća takmičenja » Valjevo ubedljivo do plasmana u Super ligu, Nais u Prvoj A ligi

Valjevo ubedljivo do plasmana u Super ligu, Nais u Prvoj A ligi

VK Valjevo 2021 2022
(Foto: VK Valjevo)

Vaterpolisti Valjeva izborili su plasman u Super ligu, pošto su u baražu u obe utakmice bili bolji od Naisa, koji će tako posle pet godina ponovo zaigrati u Prvoj A ligi Srbije. To znači da će Valjevo imati čak dva predstavnika u najvišem rangu takmičenja, pošto je prošle sezone, takođe kroz baraž, plasman u Super ligu izborio i Valis.

Valjevci su veliki korak napravili već u prvoj utakmici, kada su u Nišu pobedili domaću ekipu sa 12:10. Tada je bila presudna bila prva četvrtina, baš kao i u revanšu, kada je Valjevo povelo sa 5:1. To je bila ključna razlika, koju su domaći održavali do kraja bez većih problema.

Valjevo je sjajno igralo ove sezone i u Prvoj A ligi Srbije ova ekipa je ostvarila 17 pobeda, uz samo jedan poraz i to od Novobeogradskih Vukova, koji su imali isti učinak, ali su zbog boljeg rezultata u međusobnom duelu izborili direktan plasman u viši rang takmičenja.⁣

Utakmice za plasman u Super ligu Srbije

Nais – Valjevo 10:12 (2:4, 2:2, 4:4, 2:2)

NAIS: Lazić, Stamatov 1, Pošmuga 1, Vuković 2, Đorđević 1, Vujović, Barbarez, Kovačević 2, Kujović 1, Popović 2, Pogi, Brbenjuk, Tomić, Pavičić. Trener: Živić.

VALJEVO: Ristić, Stojanović 1, Crepulja 1, Ristić, Poznanović 2, Almasi 4, Čavić 2, Gligorijević 1, Konatar, Talaja 1, Bolović, Bojić, Milošević, Gligorijević. Trener: Doroslovački.

Valjevo – Nais 10:6 (5:1, 2:2, 0:1, 3:2)

VALjEVO: S. Ristić, Stojanović 2 Crepulja 1, I. Ristić, Poznanović 1, Almaši, Čavić, L. Gligorijević 2, Konatar 4, Talaja, Bolović, Đ. Gligorijević, Milošević, Gligorovski. Trener: Doroslovački.

NAIS: Lazić, Stamatov 1, Pošmuga, Vulović 1, Đorđević, Vujović, Barbarez 1, Kovačević 1, Kujović 2, Popović, Pogi, Berbeljuk, Lazić, Pavičić. Trener: Živić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.