Početna » Video » Podkast “Pod kapicom“: Sandro Sukno (VIDEO)

Podkast “Pod kapicom“: Sandro Sukno (VIDEO)

Podkast „Pod kapicom“ stigao je već do 85. epizode, a u najnovijoj emisiji gost je bio trofejni hrvatski vaterpolista, Sandro Sukno, bivši kapiten reprezentacija a sada trener Pro Reka.

Talentovani vaterpolista rođen u Dubrovniku ponikao je u Jugu, u kojem je i završio karijeru. Nastupao je u dva navrata za Pro Reko, čiji je danas trener, a imao je tri uspešne sezone i u riječkom Primorju. U klupskoj karijeri bio je šampion Evrope 2012. godine u kapici Pro Reka, sa kojim je osvojio još osam trofeja. Isto toliko osvojio je i sa Primorjem.

Sa reprezentacijom je bio zlatan na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 2010, Olimpijskim igrama u Londonu 2012, Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. godine, a pored tri najvažnija odličja ima još 11 medalja.

Zbog problema sa srcem morao je 2019. da završi karijeru u najboljim igračim godinama, kada je sigurno bio jedan od najboljih igrača na svetu, a samo godinu dana kasnije započeo je trenersku karijeru. Prvu sezonu proveo je na klupi Primorca, da bi prošlog leta dobio šansu da sa klupe predvodi najtrofejniji evropski klub, koji je samo deset dana ranije postao šampion Evrope.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.