Početna » Zanimljivosti » Vanja Udovičić posetio vaterpoliste Radničkog

Vanja Udovičić posetio vaterpoliste Radničkog

Vanja Udovicic Radnicki poseta 2022
(Foto: KVK Radnički)

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, u pratnji predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Viktora Jelenića i saradnika, posetio je u četvrtak Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca, u kojem je pre devet godina završio igračku karijeru. Kragujevčani već godinama beleže odlične rezultate na svim poljima, što nije promaklo ni nekadašnjem kapitenu ovog kluba.

Udovičić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je danas u Kragujevcu, gradu u kom je živeo godinu dana i završio profesionalnu karijeru, 2013. godine, u klubu sa kojim je osvojio i Kup Evrope.

Kragujevac je jedini grad u Srbiji van Beograda u kom sam živeo i za njega me vežu izvanredne emocije i sećanja, kao i za VK Radnički koji sada već tradicionalno prenosi slavu srpskog sporta širom sveta. Ovaj klub je u prethodnom periodu napravio izuzetne rezultate, sistemskim ulaganjem i podrškom lokalne zajednice i Vlade Republike Srbije i radom svih ljudi u klubu zajedno sa stručnim kadrom i sportistima. Širom sveta se danas čuje o Kragujevcu i kada neko u svetu sporta kaže Radnički Kragujevac, to je izvanredna reklama, ne samo za Šumadiju, već i Srbiju – rekao je Udovičić.

Uz veliku podršku države, Radnički se uspešno izborio sa svim izazovima u proteklim sezonama i ostvario izuzetno zapažene rezultate, a samo u protekloj godini osvojio je Jadransku ligu, Prvenstvo i Kup Srbije.

Podržali smo sve srpske klubove kroz kovid program u prve dve godine, prve sa 1,1 milijardom, druge sa 1,2, a time je u prvoj godini obuhvaćeno devet, a u drugoj 11 klubova iz Kragujevca. Shvatili smo koliko je važno pomoći sport na lokalu u ovim otežanim uslovima. Na taj način smo omogućili bolje uslove svim klubovima, a konkretno nam je naš Radnički vratio jačom i većom bazom, animacijom dece da uđu u svet sporta, ali i vrhunskim rezultatima – osvajanjem Prvenstva i Kupa Srbije i trofeja u Regionalnoj ligi, kao i značajnim učešćem na evro-sceni – u Ligi šampiona – kazao je Udovičić.

U Kragujevcu vlada ogromno interesovanje, kako za vaterpolo, tako i plivanje, pa jedan zatvoreni bazen polako postaje premali da primi sve zainteresovane.

Danas smo sa predstavnicima Grada govorili o budućim ulaganjima u sportski centar, a prvenstveno je najznačajnija potreba za većim brojem termina za plivačke i vaterpolo klubove, zbog velike zainteresovanosti kako takmičara, tako i rekreativaca. Smatramo da je neophodno osposobiti otvoreni bazen za rad tokom cele godine, kroz ugradnju grejanja i stavljanja lake konstrukcije, čime bi omogućili i veći broj termina i širu bazu – otkrio je Udovičić.

Prvi čovek VK Radnički, direktor Jugoslav Vasović, istakao je da je klub dobio ogromnu pomoć države u protekle četiri godine i da su svi rezultati velikim delom zbog toga i ostvareni.

Ne znam da li bismo mogli da igramo na ovim nivou i takmičimo se u takvom skupom takmičenju kao što je Liga šampiona da nije finansijske pomoći države. Sa te strane je suvišno govoriti koliko smo zahvalni i koliko nam to znači. Sam Grad Kragujevac mnogo radi sa nama na poboljšanju uslova, koji su već jako dobri. Ono što je naš najveći problem je nedostatak prostora u bazenu, zbog, hvala Bogu, velikog broja dece i u vaterpolu i u plivanju. Neophodno je da se napravi mogućnost grejanja i kasnije pokrije balonom otvoreni bazen, kako bismo dobili mnogo više termina i prostora za rad – zaključio je Vasović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.