Početna » Domaća takmičenja » Crvena zvezda stala u zaštitu Mirka Vičevića

Crvena zvezda stala u zaštitu Mirka Vičevića

Mirko Vicevic Crvena zvezda
(Foto: M. Vukadinović)

Vaterpolo klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom dešavanja na utakmici Zvezde i Šapca, koja je odigrana u subotu u Beogradu. Tom meču prisustvovali su i „najvatreniji“ navijači crveno-belih, koji su uvredljivim transparentom i skandiranjem vređali trenera Crvene zvezde, Mirka Vičevića.

Beogradski klub je u saopštenju, koje je potpisao direktor Igor Milojević, uputio izvinjenje treneru koji je nedavno preuzeo ekipu, a saopštenje prenosimo u celosti:

BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.

BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju, Mirku Vičeviću, javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijima u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun sportskih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac„, navodi se u saopštenju kluba, koje je potpisao direktor Igor Milojević.

U nedelju se ovim povodom oglasio i Vaterpolo savez Srbije:

Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvek, apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica, verujući da se takvi događaji više neće ponavljati„, navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.