Početna » Zanimljivosti » U Novom Sadu održano treće “Crveno-belo veče” u organizaciji VK Vojvodina

U Novom Sadu održano treće „Crveno-belo veče“ u organizaciji VK Vojvodina

Crveno-belo veče VK Vojvodina
(Foto: facebook.com/Vaterpolo-klub-Vojvodina)

Na bazenu „Slana Bara“ u Novom Sadu, održana je treća dobrotvorna manifestacija pod nazivom „Crveno-belo veče“, u organizaciji Vaterpolo kluba Vojvodina i novosadskog Crvenog Krsta. Ovu humanitarnu aktivnost, podržali su i olimpijski, svetski i evropski šampioni, koji su ponikli u vaterpolo klubu „Vojvodina“.

Kao i prethodnih godina, ulaznice za prisustvo na crveno-beloj humanitarnoj večeri se nisu naplaćivale, već su posetioci donirali novogodišnje paketiće, slatkiše, slaniše i novčane priloge.

Od 2018. godine organizujemo „crveno-belo humanitarno veče“, a da napomenem da naši olimpijski, svetski i evropski šampioni su velika podrška našim aktivnostima, ne samo kroz humanitarne aktivnosti, već i u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi – kaže dr Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta Novog Sada.

Bivši vaterpolista, koji je doprineo vraćanju starog sjaja crveno- belih sa Slane bare, Marko Ćuk, kaže da je ova godina bila izuzetno uspešna za taj klub, zahvaljujući, pre svega, trofejima seniorske ženske ekipe. Osim humanitarnog karaktera, ovo revijalno veče bilo je, kaže, ujedno prilika za susret nekadašnjih i budućih šampiona.

Imaju priliku da se druže sa prvotimcima Vojvodine, tako ovde imamo i naše reprezentativce, Baneta Mitrovića, Miloša Ćuka, Borisa Vapenskog, tako da je ovo jedna lepa prilika da svi zajedno obeležimo ovaj dan – ističe Marko Ćuk.

Branislav Mitrović – jedan od najboljih golmana sveta, koji je svoje prve vaterpolo korake naučio upravo u vojvođanskom klubu, a sa reprezentacijom Srbije osvojio sve što se moglo osvojiti, nije krio zadovoljstvo što je ova humanitarna akcija postala tradicionalna.

Šampion nije samo šampion u bazenu, mislim da on treba da bude i u svakodnevnom životu i na razne načine čovek sebe da gradi. Humanost i pomoć drugima je nešto što ja verujem da svakog pojedinca ispunjava – kaže on.

A najmlađe vaterpoliste vojvođanskog kluba, ispunjavala je podrška koja im je stizala od roditelja sa tribina, te su ponosno demonstrirali stečene veštine, na egzibicionom meču.

Crveni krst Novog Sada, do sada je podelio oko 1.300 paketića, a slatkiši, slaniši i novčani prilozi, koji su večeras prikupljeni, socijalno ugroženoj biće uručeni tokom predstojećih praznika.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.