Početna » Nacionalna selekcija » Filip Filipović i vaterpolo reprezentacija najbolji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipović i vaterpolo reprezentacija najbolji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Vaterpolo-reprezentacija-Srbije
(Foto: Peđa Milosavljević, Starsportphoto)

Srpski vaterpolisti su još jednom obeležili tradicionalni izbor najuspešnijih sportista, trenera i ekipa od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Za sportistu godine po drugi put je izabran kapiten reprezentacije, Filip Filipović, dok je najbolja ekipa po 12. put vaterpola reprezentacija Srbije, olimpijski pobednik iz Tokija. Dejan Savić je bio u konkurenciji za najboljeg trenera, a Marko Radulović i Vladimir Mišović su bili kandidati za najboljeg mladog sportistu.

Filipu Filipoviću je priznanje uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, dok je predstavnik OTP banke predao priznanje ekipi.

Prisustvovali su svi igrači iz Tokija sem Andrije Prlainovića i Branislava Mitrovića, koji nisu mogli da doputuju zbog klupskih obaveza. Tu su bili: Gojko Pijetlović, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Dedović, Duško Pijetlović, Đorđe Lazić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović i Stefan Mitrović, a Filipović je zamolio da im se na bini pridruži i selektor Dejan Savić.

Filip-Filipovic nagrada OKS
(Foto: Peđa Milosavljević, Starsportphoto)

Zaokružili smo fantastičnu priču. Ova generacija je potpomognuta mladim snagama upela nešto što nikome u istoriji sporta nije pošlo za rukom. Hvala dragom Bogu, momcima koji su izdržali sve ovo, naravno i našim trenerima, strunom štabu koji su nas trpeli sveove godine. Kada se završi ovako nema šta da se doda. Kada pogledam sve možda je moglo još nešto da se osvoji. Ostvarili smo svoje snove. Tokio je kruna karijere a za ostalo će se pobrinuti naši mlađi drugovi. Na najlepši načim smo rekli adio – zahvalio se Filip Filipović.

Nikola Jakšić je komentarisao:

Motivacija je sama po sebi tu. Išli smo po drugo zlato. Taj cilj je sam po sebi dovoljan. A za pripreme ne treba da otrkivam baš sve.

Tačku je stavio Dušan Mandić:

Ovi uspesi ne bi se ostvarili da nismo bili kao prodica. Prijatelji smovan bazena i to traje niz godina.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.