Početna » Nacionalna selekcija » Srpski kapiten gost na Gala večeri FINA: Filip Filipović kandidat za najboljeg igrača sveta

Srpski kapiten gost na Gala večeri FINA: Filip Filipović kandidat za najboljeg igrača sveta

Filip Filipovic zlato Tokio 2021
(Foto: Profimedia)

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, biće gost Svetskog šampionata u plivanju, koje se održava u Abu Dabiju, a srpski vaterpolista će na poziv predsednika Svetske organizacije za vodene sportove (FINA), Huseina Al Musalama, prisustvovati i Gala večeri u organizaciji FINA, na kojoj će Svetska organizacija za vodene sportove 17. decembra proglasiti najbolje sportiste i ekipe na svetu.

Filipović je kao kapiten predvodio Srbiju od 2017. do 2021. godine, osvojio je sve što se može osvojiti, a najznačajnija su dva olimpijska zlata. Upravo na Olimpijskim igrama u Tokiju proglašen je za najboljeg igrača, a u petak će biti poznato da li će ga i FINA proglasiti za najboljeg vaterpolistu sveta, što je već bio u dva navrata, 2011. i 2014. godine.

Levoruki vaterpolista jedan je od glavnih kandidata za najboljeg igrača i u izboru portala Total waterpolo, a do sada su ga u najboljih pet uvrstili treneri, odnosno selektori: Vladimir Gojković (Crna Gora), Žolt Varga (Ferencvaroš), Čus Martin (ex Barseloneta), David Martin (Španija), Dejan Savić (Srbija), Joji Omoto (Japan), Alesandro Bovo (Breša), Elvis Fatović (Barseloneta), Tamaš Marc (Mađarska), Dejan Udovičić (SAD), Ivica Tucak (Hrvatska), Karsten Ehafer (Hanover), Teodoros Vlahos (Grčka), kao i igrači Andro Bušlje (Hrvatska), Felipe Perone (Španija), Havijer Garsija (Hrvatska), Deneš Varga (Mađarska) i Janis Funtulis (Grčka).

Da je Filipović jedan od najboljih smatraju i portali Swim Swam (SAD), WaterpoloItaly (Italija), Academy Waterpolo (Australija), WaterPolo England (Velika Britanija), AquaFeed24 (Grčka), H20polo (Rumunija), Waterpolo.Nl (Holandija), Vaterpolo vesti (Srbija), odnosno novinari Dejan Stevović (Sportski Žurnal) i Grek Meskol (SAD).

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.