Početna » Nacionalna selekcija » Savić zbog hladne vode otkazao prvi trening reprezentacije

Savić zbog hladne vode otkazao prvi trening reprezentacije

Dejan Savic pripreme
(Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Dvodnevne pripreme vaterpolo reprezentacije Srbije, koje su bile planirane da se održe u nedelju i ponedeljak, nisu počele na najbolji način, s obzirom da je hladna voda u balonu bazena SRC „Milan Gale Muškatirović“ primorala selektora Dejana Savića da prekine trening i večernji zakaže u zatvorenom bazenu, gde je temperatura vode bolja. Pripreme će biti završene u ponedeljak, ali ostaje gorak ukus lošeg početka novog olimpijskog ciklusa.

Ne mogu da verujem šta se događa. Odavno je poznat plan aktivnosti, trebalo je da dobijemo uslove za normalan rad. Sačekala nas je hladna voda, održavanje treninga je bilo teško moguće. Ne želim da se iko razboli zbog toga, zato sam i doneo odluku da se prvi skup u punom obimu ne održi. Verovao sam da će na vreme sve biti obezbeđeno ali od toga ništa nije bilo – rekao je Savić za Sportski Žurnal.

Prema pisanju Žurnala, Vaterpolo savez je na vreme obezbedio potrebne energente ali da su ih u Upravi objekta iskoristili pre vremena i zbog toga već nekoliko dana balon kuburi sa hladnom vodom.

Savić je kandidatima za reprezentaciju predstavio nove saradnike: trenere Vladu Markovića, Milivoja Dopsaja, Miloša Ostojića i, iz stare garniture, dr Nikolu Repca. U svom maniru, u spoju šale i zbilje igračima je nagovešteno šta ih čeka.

Na spisku Savića našlo se 28 igrača: Dimitrije Rističević (Partizan), Lazar Dobožanov (Radnički)  Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (Šabac), Milan Bulajić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkiić (Partizan), Nebojša Toholj (Radnički), Petar Mitrović (NBG Vukovi), Bojan Gavrilović (Radnički), Bogdan Brešćanski (Vojvodina),Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Petar Jakšić (Partizan), Zoran Božović (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Aleksandar Kovačević (Valis), Viktor Rašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nikola Kojić (Partizan), Viktor Urošević (NBG Vukovi) i Marko Radović (Crvena zvezda).

Međutim, iz zdravstvenih razloga se nisu pojavili Toholj, Vico, Brešćanski, Božović i Dimitrijević, dok su Mitrović i Urošević imali klupske obaveze i priključili su se kasnije.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.