Početna » Ženski vaterpolo » Održan žreb za kvalifikacija za EP u Splitu, Srbija domaćin turnira za vaterpolistkinje

Održan žreb za kvalifikacija za EP u Splitu, Srbija domaćin turnira za vaterpolistkinje

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije na EP u Budimpešti 2020
(Foto: instagram.com/lalex.k, VSS)

Danas je održan žreb za kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Splitu, koje će biti održano od 27. avgusta do 10. septembra naredne godine.

Srpski vaterpolisti su, zajedno sa još sedam selekcija, obezbedili plasman na Šampionat Evrope, a pored selekcije Dejana Savića u Splitu će sigurno igrati i domaća Hrvatska, Mađarska, Španija, Crna Gora, Italija, Grčka i Rusija. Još sedamnaest selekcija će se na četiri turnira boriti za preostalih osam mesta.

U grupi A, čiji domaćin je Slovenija, igraće Nemačka, Francuska, Švajcarska, Belgija i domaća selekcija. U grupi B su Slovačka, Belorusija, Poljska i domaća Gruzija. Grupu C čine domaća Malta, Rumunija, Litvanija i Irska, dok su u grupi D Turska, Holandija, Ukrajina i domaćin, Izrael.

Kao i na prethodnim takmičenjima, na Evropskom prvenstvu u Splitu će igrati i 12 ženskih reprezentacija. Srpske vaterpolistkinje nisu obezbedile direktan plasman, ali će kroz kvalifikacije pokušati da se domognu četvrtog Evropskog prvenstva u nizu.

Direktan plasman su obezbedile Španija, Rusija, Mađarska, Holandija, Italija i Hrvatska kao domaćin. Selekcija Dragane Ivković će biti domaćin jednog od tri turnira, a igraće u grupi sa Grčkom, Švajcarskom, Turskom i Belgijom. Taj turnir će se održati u Beogradu od 17. do 20. februara naredne godine.

Verujem da imamo šanse za prolaz, ali ne mislim da će nam biti lako. Grčka je svakako u samom vrhu ženskog vaterpola, o tome govore njihovi rezultati na takmičenjima i sa mlađim kategorijama. Sa Turskom smo se sreli poslednji put pre tri godine, sa Švajcarskom smo igrali samo na internacionalnom turniru u Brnu pre dve godine, a o Beligiji nemamo puno informacija. Sve u svemu, čeka nas ozbiljan rad tokom januara i februara. Mislim da je velika stvar što smo domaćini takvog turnira, nadam se da će to biti šansa da približimo ženski vaterpolo publici i nekim novim devojčicama u Srbiji – rekla je selektorka Ivković.

U grupi A su Slovačka, Nemačka, Ukrajina, Irska i domaća Rumunija, a u grupi C domaćin Malta, Francuska, Izrael i Portugal.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.