Početna » Ženski vaterpolo » Mlađe juniorke ubedljive na početku Evropskog prvenstva u Šibeniku

Mlađe juniorke ubedljive na početku Evropskog prvenstva u Šibeniku

Vaterpolistkinje 2004 Diapolo Kup 2
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

U prvom kolu Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Šibeniku, ženska vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Češku sa ubedljivih 16:7 (5:0, 2:3, 7:2, 2:2). U drugom kolu, u nedelju od 21:00, Srbija igra protiv Španije.

Selekcija Ivane Ćorović je odlično otvorila utakmicu i već posle osam minuta igre Srbija je najavila trijumf. Posle 90 sekundi Tijana Lukić je donela vođstvo svojoj ekipi, a potom je dva pogotka postigla Jana Lujić. Za 4:0 je pogodila Ana Andrejić, a na 5:0 je povisila Lukić. Međutim, srpske igračice su se malo opustile posle ubedljive prednosti, što je Češka iskoristila i za manje od tri minuta prišla je na 5:3. Veliki nalet prekinula je Jana Lujić i sa nova dva gola obezbedila je Srbiji četiri gola prednosti na poluvremenu (7:3).

Serijom od 6:0 u drugom poluvremenu Srbija je otklonila sve dileme. Redom su pogađale Lukić, Milica Zelić, Andrejić, zatim ponovo Zelić, Lukić i Jovana Radonjić, za ubedljivih 13:3. Posle gola Jovane Todorovski Srbija je imala i maksimalnih „+11“, a na kraju je bilo 16:7.

Najefikasnije su bile Tijana Lukić i Jana Lujić sa po četiri gola, dok su Ana Andrejić, Milica Zelić i Jovana Radonjić postigle po dva, a Jovana Todorovski i Tara Pejčić po jedan pogodak.

Srbija – Češka 16:7 (5:0, 2:3, 7:2, 2:2)

Srbija: Kučera, Andrejić 2, Lujić 4, Marinković, Tokić, Radonjić 2, Todorovski 1, Ilić, Lukić 4, Koreni, Pejčić 1, Zelić 2, Ivković.

Češka: Remisova, Ričterova, Čapova, Bratkova 1, Rotazlova, Kubinkova, Gajarkova, Hola 3, Zelinkova, Makovska, Drinkova 3, Baritkova, Petrasova.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.