Početna » Ženski vaterpolo » Mlade srpske vaterpolistkinje ponovo druge na Diapolo Kupu

Mlade srpske vaterpolistkinje ponovo druge na Diapolo Kupu

Diapolo Kup II 2021
Diapolo Kup II

Od 6. do 8. avgusta u Sentešu je odigrana druga faza ovogodišnjeg Diapolo Kupa za vaterpolistkinje rođene 2004. godine i kasnije. Srpske vaterpolistkinje su, kao i prvom turniru, odigranom početkom meseca, zauzele drugo mesto u konkurenciji Francuske, Slovačke, Senteša i Izraela, koji je u svih šest utakmica bio ubedljiv. U pauzi između dva turnira, mlade igračice su trenirale u Beogradu sa juniorskom i seniorskom selekcijom.

Ekipa Ivane Ćorović na startu turnira izgubila je od Izraela sa 18:7, da bi potom pobedila Senteš 8:7, Francusku 8:5, Slovačku 10:7 i 11:10 i na kraju je izgubila ponovo od Izraela 18:11. Izrael je turnir završio sa svih šest pobeda, Srbija je bila druga, domaći Senteš je zauzeo treće mesto, četvrta je Slovačka, a peta Francuska.

Za Srbiju su igrale: Lili Kučera, Ana Andrejić, Jana Lujić, Iva Marinković, Ivan Tokić, Jovana Todorovski, Staša ilić, Tijana Lukić, Anastasija Koreni, Tara Pejčić, Milica Zelić, Aleksandra Antanasijević i Jovana Radonjić. U odnosu na prvi turnir, u sastavu sada nisu bile Maja Dulić, Vivien Kozla i Jelena Atić, dok je na turniru igrala Tijana Lukić. Selekciju su, kao i pre 10-ak dana, predvodili Ivana Ćorović i Marko Janković.

Najefikasnija srpska vaterpolistkinja bila je Tijana Lukić sa ukupno 14 golova, a pratile su je Jana Lujić sa osam, odnosno sa pogotkom manje Ana Andrejić, koje je prednjačila na listi strelaca pre nedelju dana. Tara Pejčić je dodala šest golova, Jovana Radonjić pet, a po četiri puta precizne su bile Ivana Tokić, Jovana Todorovski i Milica Zelić. U strelce se dva puta upisala Anastasija Koreni, dok je jedan gol postigla Iva Marinković.

Diapolo Kup II

Senteš – Slovačka 14:14
Srbija – Izrael 7:18
Slovačka – Francuska 18:11
Senteš – Srbija 7:8
Izrael – Francuska 16:7
Izrael – Senteš 17:7
Francuska – Srbija 5:8
Slovačka – Izrael 9:16
Francuska – Senteš 4:9
Slovačka – Srbija 7:10
Slovačka – Izrael 7:20
Senteš – Francuska 5:6
Srbija – Slovačka 11:10
Senteš – Francuska 14:10
Izrael – Srbija 18:11

Plasman: Izrael 18, Srbija 12, Senteš 7, Slovačka 4, Francuska 3.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.