Početna » Transferi » Mišel Bodegas i Žoao Pedro na meti Novog Beograda?

Mišel Bodegas i Žoao Pedro na meti Novog Beograda?

Misel Bodegas
(Foto: MTB-SPORT)

Vaterpolo klub Novi Beograd doveo je ovog leta već devet pojačanja, ali još uvek nije kompletirao ekipu za sezonu u kojoj će imati visoke ciljeve.

Naime, prema pisanju portala wpdworld i total-waterpolo, na meti Novog Beograda nalaze se iskusni 34-godišnji centar Mišel Bodegas i mladi 21-godišnji golman Žoao Pedro, koji su u prethodnoj sezoni nosili kapicu Barselonete. Pored njih dvojice, španskog prvaka napustili su Blai Maljarah i Milan Aleksić, koji je već dogovorio saradnju sa Partizanom.

Francuski centar, Bodegas, rođen je 1987. godine, a u Marselju je proveo devet sezona i upravo je šampion Francuske zainteresovan da iskusnog vaterpolistu vrati u svoje redove. Posle Marselja, Bodegas je igrao za Brešu, Pro Reko i Barselonetu, a sa svim klubovima je osvojio veliki broj trofeja. Od 2015. godine nastupa za reprezentaciju Italije, sa kojom je osvojio svetsko zlato 2019. i olimpijsku bronzu 2016. godine. Sarađivao je sa Vladimirom Vujasinovićem u Pro Reku i sigurno bi bio veliko pojačanje za beogradski tim.

Brazilski golman, Žoao Pedro, bio bi rezerva Gojku Pijetloviću i verovatno bi potpisao ugovor na više sezona, kako bi u budućnosti mogao više da doprinese.

Novi Beograd su već pojačali Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Duško i Gojko Pijetlović, Strahinja i Viktor Rašović, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović i Angelos Vlahopulos.

2 komentara

  • Sad ne znam kakvo je pravilo lige, mogu li obojica. Znam kad je Radnički pravio tim 2012. da su mogla maksimalno dva strana igrača u ligu, zato npr nijesu došli Pavić i Perone. NBG već ima Vlahopulosa, Šušijašvili će vjerovatno da ide, znači ostaje mjesto za jednog stranca

  • Radnicki je imao tri stranca 2012, Radic,Zloković i Buric.
    Radic je dobio na brzaka nas papire.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.