Početna » Evrokupovi » Utisci srpskih igrača posle četvrtfinala Lige šampiona (VIDEO)

Utisci srpskih igrača posle četvrtfinala Lige šampiona (VIDEO)

(Foto: Sport klub)

Srbiju će u polufinalu Lige šampiona predstavljati Milan Aleksić, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Đorđe Lazić, koji igraju za četiri različita kluba, dok će se Andrija Prlainović sa ekipom Marselja boriti za plasman od petog do osmog mesta.

Posle četvrtfinalnih mečeva Aleksić, Mandić, Prlainović i Jakšić su govorili za Sport klub, koji u direkntom prenosu emituje sve utakmice, dok je umesto Đorđa Lazića izjavu dao hrvatski vaterpolista, Maro Joković.

Prlainovićev Marselj je dobro počeo meč, ali nije mogao da parira Ferencvarošu.

Bili su dosta bolji. Imali smo odličan početak u prvih pet minuta, odigrali smo onako kako smo priželjkivali. Zatvorili smo ih potpuno, udaljili od gola. Međutim, nismo mogli da pogodimo. Ovo je prvi nastup Marselja na finalnom turniru, verujem da su saigrači bili pod nekim utiskom. Ferencvaroš je odjednom otišao na 3:0 i uz dozu rutine i individualnog kvaliteta podizao prednost. Ostali smo možda dužni publici za malo veći otpor, očekivali smo da možemo više. Probaćemo da ispravimo taj utisak sutra i prekosutra, imaćemo motiva u tim mečevima, a te utakmice će svakako značiti mojoj ekipi i za naredne izazove – rekao je Prlainović.

Pro Reko je lako došao do pobede protiv Hanovera, a Dušan Mandić je posle meča bio zadovoljan:

Opravdali smo ulogu favorita. Mogu da budem zadovoljan jer smo dobro otvorili utakmicu. Nametnuli smo svoj ritam, stekli smo vođstvo od početka i kada se tako otvori meč lakše je igrati u nastavku. Spremni smo za narednu utakmicu i navikli smo na ovakav ritam. U finalu prvenstva smo nedavno izgubili od Breše, ali ja to gledam sa pozitivne strane. Ranije je bio slučaj da pred finalni turnir nemamo jake utakmice po mesec i po dana, a sada smo odigrali četiri važna meča pred 15 dana, tako da je i to prednost. Svake godine imamo pritisak, ali smo sada izgubili titulu i mislim da je taj pritisak samim tim manji – rekao je između ostalog Mandić, koji je iskoristio priliku da čestita Radničkom osvajanje titule.

Nikola Jakšić je istakao da je ovo možda i najbolja utakmica Ferencvaroša u sezoni, koja je počela u julu prošle godine.

Mislim da nam je ovo najbolja utakmica u sezoni. Imali smo poteškoća posle Kupa u septembru, dosta povreda i problema sa koronom, nismo mogli da se skupimo, ali sada smo odigrali najbolje. Nadam se da ćemo ostati na istom nivou sutra i prekosutra. Dugo nam traje sezona, krenuli smo sredinom jula i konstantno smo u treningu. Što se tiče Breše, izgubili smo od njih dva puta ove sezone. Vrhunska ekipa, sada je osvojila titulu. U ovakvim mečevima može svako svakoga da dobije. Uostalom, prošli put smo mi prošli kao četvrti u grupi i na kraju osvojili.

Barseloneta je deklasirala Olimpijakos, a Milan Aleksić je potvrdio da niko nije očekivao takav meč:

Čudna utakmica, nismo očekivali ovako ubedljiv trijumf. Ne sećam se da sam video lošije izdanje Olimpijakosa. Krenuli smo žustro, imali smo malo više sreće jer su svi šutevi ulazili u gol. Sutra nas čeka možda i najbolja ekipa u Evropi sa puno kvalitetnih igrača i to će sigurno biti drugačiji meč. Mi imamo naš cilj, želimo da igramo finale – rekao je Aleksić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.