Početna » Zanimljivosti » Dejan Jovović završio epizodu u Al Ahliju: Želim da radim u Srbiji na duže staze

Dejan Jovović završio epizodu u Al Ahliju: Želim da radim u Srbiji na duže staze

Dejan Jovović, Vaterpolo
(Foto: waterpoloserbia.org)

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Partizana, Radničkog i brojnih drugih klubova, Dejan Jovović, posle tri sezone u Al Ahliju odlučio je da se vrati u Srbiju i tu nastavi trenersku karijeru, koja traje punih 35 godina.

Jovović je u avgustu 2018. predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Barseloni, a potom je prihvatio poziv egipatskog Al Ahlija.

Bivši predsednik Udruženja vaterpolo trenera Srbije ostvario je lepe uspehe sa ovim klubom, postavio je sistem rada u mlađim kategorijama, a u nedavno završenoj sezoni Al Ahli je u finalu poražen od Heliopolisa, koji je do trofeja predvodio još jedan srpski trener, Milan Đorđević.

Milan Đorđević i Dejan Jovović
(Foto: UVTS)

Osvojili smo dva Kupa i to su prvi trofeji za klub posle sedam godina. Još ponosniji sam na sistem koji smo postavili u mlađim kategorijama, što je bio jedan od glavnih ciljeva. U prvoj godini smo osvojili jedno prvo mesto u prvenstvu, a ove sezone čak pet – rekao je Jovović za sajt Udruženja vaterpolo trenera Srbije.

Jovović je posle tri godine u Egiptu odlučio da se vrati u Srbiju.

Želim da radim u Srbiji i to na duže staze. Vraćanje najboljih igrača u zemlju je pravi potez, ali to isto treba da uradimo i sa trenerima, jer ima puno klubova u kojima treba da se radi, posebno sa mladima. Ako vratimo trenere i obezbedimo im dobre uslove za rad, možemo da očekujemo nastavak stvaranja igrača kakve danas imamo.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.