Početna » Domaća takmičenja » Radnički poveo posle peteraca, Stefan Todorovski junak Kragujevčana

Radnički poveo posle peteraca, Stefan Todorovski junak Kragujevčana

Stefan Todorovski Radnicki
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poveli su u finalnoj seriji plej-ofa, pošto su u prvoj utakmici na svom bazenu posle peteraca pobedili Novi Beograd rezultatom 11:10. U regularnom delu neizvesne utakmice bilo je 7:7, a u prve tri penal serije svi igrači su bili sigurni. Potom je Uroš Stevanović promenio golmana i na gol stavio Stefana Todorovskog, koji je postao apsolutni junak pošto je odbranio dva peterca.

Drugi meč finalne serije, koja se igra na dve dobijene utakmice, na programu je u subotu od 20:30 na Novom Beogradu, uz direktan prenos na RTS 2.

Gosti su bolje počeli i poveli su na startu, a zatim su došli i do dva gola prednosti (3:1). U drugoj četvrtini timovi su nastavili u žestokom ritmu, ali je ovoga puta Radnički bio bolji rival. Razbranio se golman Lazar Dobožanov i dao krila svojim saigračima da i u napadu dođu do bolje igre. Najpre je Nikita Krug smanjio zaostatak, a zatim je izjednačenje doneo Nikola Lukić – 3:3.

U nastavku susreta Nebojša Toholj je prvi put doveo Radnički u vođstvo (4:3), ali samo na kratko, jer je odmah na drugoj strani Miloš Ćuk prekinuo seriju svog tima od 11 minuta bez gola. Već u sledećem napadu Filip Gardašević iskoristio je igrača više, a Novobeograđani su u poslednji period ušli sa dva gola prednosti, pošto je peterac iskoristio Gogov – 6:4.

Meč je u dramatičnu završnicu već na startu četvrte četvrtine uveo Strahinja Rašović, a potom je burne reakcije izazvala jedna sudijska odluka da se ne prizna pogodak Radničkog. Na drugoj strani Novi Beograd je olako dobio igrača više, kog je realizovao Bursać i ponovo vratio gostima dva gola „viška“ – 7:5. Ni tada se nije predavao domaćin, već je golovima Lukića i Rašovića ponovo izjednačio – 7:7. Do kraja su mreže mirovale, iako su obe ekipe imale šanse, pa su usledili peterci.

U prve tri serije svi su bili precizni. Za Novi Beograd su pogađali Gogov, Filipović i Šušiašvili, a za Radnički Rašović, Ukropina i Janković. A onda je trener Radničkog Uroš Stevanović, baš kao što je to bio slučaj u utakmici polufinala Jadranske lige u Zagrebu, pokazao sjajan osećaj i umesto Dobožanova na gol poslao Stefana Todorovskog, koji mu se ovoga puta za poverenje odužio sa dva odbranjena peterca, najpre Gardaševiću, a zatim i Ćuku. Između ta dva šuta na drugoj strani precizan je bio Stefan Branković, pa je Radnički poveo sa 1:0 u finalnoj seriji.

Po dva gola za Radnički u regularnom delu postigli su Rašović i Lukić, a istu učinak imao je i Gogov na drugoj strani.

Radnički – Novi Beograd 11:10 (1:3, 2:0, 1:3, 3:1, 4:3)

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović, Bursać 1, Ćuk 1, Radulović, Gogov 2, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov 1, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

Peterci: 0:1 Gogov, 1:1 Rašović, 1:2 Filipović, 2:2 Ukropina, 2:3 Šušiašvili, 3:3 Janković, 3:3 Todorvski brani Gardaševiću, 4:3 Branković, 4:3 Todorovski brani Ćuku.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.