Početna » Slajder » Zvezda eliminisala šampiona i plasirala se u finale

Zvezda eliminisala šampiona i plasirala se u finale

Zvezda Palilula slavlje finale
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

U finalu plej-ofa Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje igraće Vojvodina i Crvena zvezda. Posle Vojvodine, koja je očekivano lako pobedila Taš 2000 u dve utakmice, u finale se plasirala i Crvena zvezda, koja je u drugom polufinalu eliminisala aktuelnog šampiona, Palilulu. Beogradske crveno-bele su u subotu na Dorćolu slavile sa 10:6, a posle velike borbe su i na Tašmajdanu trijumfovale rezultatom 12:10. U finalu se igraju takođe dve utakmice, a termini su 22. i 23. maj.

Palilula je imala pritisak pošto je morala da nadoknadi četiri gola iz prvog susreta, ali je Zvezda odigrala još jednu odličnu utakmicu na obe strane bazena i vodila je tokom većeg dela meča. Domaća ekipa je imala tri puta minimalnu prednost u prvoj četvrtini, kada su precizne bile Kristina Miladinović i Ana Milićević. Međutim, Zvezda je preko Jane Lujić i Hristine Ilić brzo stizala do izjednačenja, a prvo vođstvo Zvezdi i preokret donela je Iva Lujić minut i po pre kraja prvog perioda.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, te je golovima Sesilije Diaz Mese i Andree Gašić stigla do maksimalnih „+3“. Sredinom druge četvrtine Zvezda je ostala bez Dijane Milovanović, koja je zbog prigovora dobila isključenje sa pravom zamene, ali to nije poremetilo ekipu Dragane Ivković. Palilula je dva puta prišla na gol minusa, ali je Zvezda preko Ive Lujić, Hristine Ilić i Sesilije Diaz Mese došla ponovo do tri gola razlike i sa vođstvom od 9:6 je otišla na odmor.

Hristina Ilić
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

Palilula je bila u teškoj situaciji, pošto je imala praktično osam golova minusa. Međutim, domaće igračice nisu odustajale i uspele su da priđu na 9:8 do kraja trećeg perioda. Početkom poslednjeg dela igre crveno-bele su propustile dva peterca, kao i u prvoj utakmici. Mogle su da postignu još jedan gol iz kontre, ali Palilula je posle toga samo došla do izjednačenja, ali ne i do vođstva. Dva minuta pre kraja Kubanka u redovima Zvezde pogodila je za 11:10 i sve je već tada bilo rešeno. Tačku na utakmicu stavila je Milica Zelić golom za 12:10.

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Hristina Ilić i Sesilija Diaz Mesa sa po tri gola, dok su Jana i Iva Lujić postigle po dva. Na drugoj strani raspoložena sa pet golova bila je Ana Milićević, a dva je dodala Kristina Miladinović.

Zvezda će 22. maja dočekati Vojvodinu u Beogradu, dok će dan kasnije igrati u Novom Sadu.

Dragana Ivković nije krila zadovoljstvo posle plasmana u finale:

– Čestitam ekipi na plasmanu u finale. Imali smo puno promašaja, treća četvrtina nam je bila jako loša, ali ne mogu da kažem da nisam zadovoljna jer je prosek ove ekipe 17 godina. Isplatio se naš plan i pripremanje ekipe za završnicu sezone. Vojvodina je definitivno favorit, ima iskusniju ekipu, pobedila nas je u Novom Sadu sa velikom razlikom, ali mi možemo da igramo sa svima i to smo dokazali. Finale je finale i idemo do kraja.

Kapiten Zvezde, Hristina Ilić, rekla je da su ona i saigračice očekivale plasman u finale:

– Zvezda nije bila favorit u ovim utakmicama, ali naši treneri znaju da smo mi očekivale plasman u finale. Imamo nedelju dana da se pripremimo za Vojvodinu i da damo svoj maksimum. U polufinalu smo podigle nivo igre i mislim da sledeće nedelje nemamo šta da izgubimo. Borbenošću ćemo se suprotstaviti Vojvodini – rekla je Ilić, dok je Iva Lujć rekla da je osvajanje titule cilj:

– Dale smo sve od sebe i naš trud se isplatio. Jako smo srećne zbog plasmana u finale, ali idemo korak po korak, naš cilj je osvajanje titule.

Ana Milićević, Crvena zvezda - Palilula
(Foto: instagram.com/dragana.stj.photo)

Najefikasnija igračica na meču, Ana Milićević, rekla je da je pritisak bio veliki posle prve utakmice:

Prva utakmica nas je koštala da ne ostvarimo cilj sezone, ulazak u finale. Večeras je bilo situacija gde smo mogle da rešavamo na drugačiji način, ali jednostavno je bio veliki pritisak u našim glavama. U poslednje tri nedelje smo imali problem sa povređenim igračicama, ali to ne umanjuje činjenicu da nas je Zvezda nadigrala. Ostaje nam samo da odigramo sezonu do kraja i da osvojimo bronzu – kaže strelac pet golova i dodaje:

Pored mečeva za treće mesto, do kraja sezone nas očekuje i turnir Dunav lige, za koji smo saznali tek nedavno. Tamo idemo rasterećene, bez ikakvog pritiska. Analiziraćemo do tada greške i idemo da se oprobamo malo sa stranim ekipama da bi pravili ciljeve za narednu sezonu.

Anđela Petrović je mnogo bolje branila u drugom poluvremenu, ali napad nije funkcionisao na najbolji način:

Danas smo odigrale mnogo bolje nego juče, ali je presudilo to što smo morale da jurimo četiri gola razlike. Imale smo želju, borile smo se, ali nam je falilo i malo sreće, nije nas hteo šut. Kad najviše želiš, tada te najviše neće – rekla je Anđela Petrović, dok je Kristina Miladinović dodala u šali:

Naše vreme će tek doći.

Teodora Rudić je istakla da je Palilula više pokazala ove sezone od Zvezde.

Dobro smo otvorile utakmicu, ali nismo dobro odreagovale na pritisak i tenziju. U nastavku smo jurile rezultat, uspele smo da izjednačimo, ali za nešto više nije bilo vremena. Iskusnije smo i mislim da smo više pokazale od Zvezde ove sezone, ali one su imale malo više sreće i prošle su dalje.

Palilula – Crvena zvezda 10:12 (3:4, 3:5, 2:0, 2:3)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Milović i Prlić. Isključenja: Palilula 10, Crvena zvezda 9. Peterci: Palilula 1 (1), Crvena zvezda 2 (0).

PALILULA: Petrović, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 5, A. Trmčić 1, Rudić 1, Gluščević, D. Milićević, Markov, Mandić 1, Miladinović 2, Andrejić, Kulić. Trener: Vujadinović.

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić, J .Lujić 2, Teodorović, I.Lujić 2, Todorovski, Milovanović, Šarac, Mesa 3, Ilić 3, Gašić 1, Zelić 1, Anastasijević, Pejčić. Trener: Ivković.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.