Početna » Ženski vaterpolo » Meri Kosmo: Dolazak u Srbiju je definitivno moja najbolja odluka

Meri Kosmo: Dolazak u Srbiju je definitivno moja najbolja odluka

Meri Kosmo
(Foto: Privatna arhiva)

Brazilka Meri Kosmo već nekoliko meseci živi u Novom Sadu gde igra vaterpolo za prvi tim Vojvodine. Došla je u Srbiju usred pandemije koronavirusa, pa našu zemlju nije uspela da doživi u njenom punom sjaju, ali i ono što je videla oduševilo ju je i nateralo da se zaljubi u Srbiju i Novi Sad. Kako sama priznaje, jedva čeka da se otvore kafane ne bi li se i lično uverila da postoji mesto na svetu gde je bolji provod nego u njenom Brazilu. Intervju sa sajta SportFem prenosimo u celosti:

Kako si iz dalekog Brazila stigla u Novi Sad i zaigrala za Vojvodinu?

– Poziv da igram za Vojvodinu došao je vrlo neočekivano. Jedan od mojih trenera čuo je da u Srbiji traže igračicu i dao im je moj kontakt. Sve se dogodilo brzo. Zapravo sam imala manje od 48 sati da donesem odluku da li ću pristati da igram za Vojvodinu jer smo morali za jedan dan da pošaljemo dokumente federaciji. Bila je to definitivno najbolja odluka koju sam ikada donela. Srbija je širom sveta poznata po sjajnom vaterpolu, pa nisam mogao da propustim ovu priliku.

Da li je vaterpolo u Brazilu popularan?

– Vaterpolo u Brazilu uopšte nije popularan, posebno ne ženski vaterpolo, iako imamo dobre rezultate u poređenju sa drugim zemljama Južne Amerike. Ipak, nismo ni blizu evropskog nivoa.

Kakva je situacija u tvojoj zemlji zbog koronavirusa?

– U vaterpolu je zbog kovida sve stalo. Ove godine se nije odigrala ni jedna utakmica.

Da li ti se dopada Srbija?

– Volim Srbiju i srpski jezik. Ljudi su mi veoma prijatni i srdačni. Posebno sam zaljubljena u Novi Sad. To je grad u kome se živi lako.  Ima puno divne prirode i lepe arhitekture.

Šta ti se posebno sviđa u našoj zemlji?

– Moram reći da najviše volim hranu, a posebno burek.

Srbija je poznata i po dobrom provodu koji ti nisi mogla da okusiš jer si došla ovde u vreme pandemije. Jesu li ti pričale saigračice o kafanama i da li jedva čekaš da ih postiš?

– Rekle su mi da su srpske kafane odlične, ali nažalost još nisam imala priliku da se uverim, Kao svakoj pravoj Brazilki, moji standardi su po tom pitanju visoki. Jedva čekam da se sve vrati u normalu, pa da malo okusim i srpski noćni život sa saigračicama.

Nadomak ste titule. Veruješ li da ćete osvojiti prvo mesto?

– Osvajanje prvenstva je moj jedini cilj trenutno. Verujem da naš tim ima sve što je potrebno da donese trofej kući. Imamo veoma dobru i posvećenu ekipu, ali takođe znamo da nam drugi timovi neće olakšati. Moraćemo da budemo fokusirani i da damo sve od sebe da bismo osvoji prvenstvo Srbije.

Izvor: SportFem

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380