Početna » Strane lige » Španski vaterpolista optužio Ubovića za uvrede, oglasili se Sabadelj i srpski centar

Španski vaterpolista optužio Ubovića za uvrede, oglasili se Sabadelj i srpski centar

Nemanja Ubović, Sabadelj
(Foto: J. Ramos)

Bivši srpski reprezentativac i centar Sabadelja, Nemanja Ubović, odlučio je, u dogovoru sa klubom, da do daljnjeg ne trenira i ne igra utakmice, zbog optužbi igrača Terase, Viktora Gutijereza, da ga je srpski vaterpolista, kao homoseksualca, nazvao pogrdnim imenima za vreme i posle utakmice dva kluba.

Španski igrač, koji se od 2016. godine javno deklariše kao homoseksualac, rekao je da ga je Ubović tokom utakmice i posle nje dva puta uvredio i da najpre nije pridavao tome veliki značaj, ali je odlučio kasnije da se obrati putem svog Instagram profila. Prvo je zatražio izvinjenje, a kada ga nije dobio, odlučio je da objavi da ga je Ubović uvredio.

Ubrzo zatim se oglasio i klub srpskog vaterpoliste, a u saopštenju se navodi da Ubović do daljnjeg neće prisustvovati treninzima i utakmicama. U isto vreme, klub je pružio podršku svom igraču zbog pretnji na društvenim mrežama.

Ja sam van ekipe, ali nisam suspendovan. Odlučio sam da ne treniram sa ekipom, da bih zaštitio klub i sebe, jer sam počeo da primam pretnje. Dok se istraga ne završi, neću trenirati sa Sabadeljom. To je moja odluka u dogovoru sa klubom – rekao je Ubović, a prenosi Total waterpolo.

Španska plivačka i vaterpolo federacija otvorila je disciplinski postupak po službenoj dužnosti.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.