Početna » Evrokupovi » Novi Beograd će igrati Ligu šampiona, finalni turnir definitivno u Beogradu

Novi Beograd će igrati Ligu šampiona, finalni turnir definitivno u Beogradu

Predstavljanje ekipe, VK Novi Beograd 11. april
(Foto: Sportski Žurnal)

Kao što je najavljeno pre nekoliko dana, Beograd će biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona od 3. do 5. juna ove godine, ali i u naredne dve sezone. Tehnički organizator Fajnal-ejta biće Novi Beograd, koji će na taj način dobiti specijalnu pozivnicu za naredne dve sezone i biće siguran učesnik finalnog turnira. Od ranije je poznato da će se u narednoj sezoni ekipi Novog Beograda pridružiti Duško Pijetlović i Radomir Drašović, ali verovatno još neki igrači.

Kako je rekao sportski direktor kluba, Aleksandar Šoštar, ugovor sa Evropskom plivačkom federacijom trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila.

Ovo je velika stvar za naš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik fajnal-ejta, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine prvi put će se finalni turnir igrati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Inače, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, OKS, VSS na podršci i pomoći -kaže Šoštar, a prenose Novosti.

Ove godine će turnir gotovo sigurno biti odigran bez prisustva publike, ali još uvek nije poznato na kojem bazenu će se održati završnica takmičenja.

U ovom članku možete da pročitate nešto više o organizaciji finalnog turnira, a ono što do sada nije bilo poznato jeste da za finalni turnir u Evropi treba izdvojiti i do 1.000.000 EUR, ili je bar tako bilo u slučaju Hanovera, koji je i ove godine trebao da bude domaćin.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.