Početna » Zanimljivosti » Slobodan Nikić završio igračku karijeru!

Slobodan Nikić završio igračku karijeru!

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Najtrofejniji srpski vaterpolista, Slobodan Nikić, završio je igračku karijeru.

Jedini vaterpolista koji je osvojio tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima u 37. godini je završio igračku karijeru i u narednom periodu će raditi kao trener mlađih kategorija u Ferencvarošu. On je karijeru završio kao igrač Vašaša, ali je i ranije tokom sezone obavljao ulogu jednog od trenera Ferencvaroša, gde je radio sa centrima.

Karijeru je počeo u Partizanu, ali je Banjicu napustio daleke 2005. godine. Potom je igrao za Niš, Jadran iz Herceg Novog, Olimpijakos, Pro Reko, Kamolji, Galatasaraj, OSC, Ferencvaroš i Všaš. Dva puta je bio klupski prvak Evrope, najpre sa Pro Rekom 2010, a potom 2019. sa ekipom Ferencvaroša.

Sa reprezentacijom je osvojio čak 29 medalja, od kojih je 21 zlatna, te je tako najtrofejniji srpski vaterpolista, koji pored tri svetska zlata ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Riju, dok je pet puta bio šampion Evrope. U Svetskoj ligi ima čak devet zlatnih medalja, a tu su još dva zlata u Svetskom Kupu, odnosno na Mediteranskim igrama.

Veoma sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao u karijeri. Jedini sam vaterpolista sa tri svetske titule i osvojio sam ukupno 29 medalja u reprezentaciji, za koju sam odigrao 355 utakmica i postigao 354 gola. Mislim da je najgori osećaj kada ne možeš više da pružiš 100 odsto. Vreme je da u 37. godini završim karijeru. Bio sam u tolikim zemljama i klubovim tokom karijere, osvajao šampionske titule, Ligu šampiona, Superkup Evrope.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.