Početna » Evrokupovi » LEN: Prekidaju se Liga šampiona i Kup Evrope!

LEN: Prekidaju se Liga šampiona i Kup Evrope!

Stefan Mitrović, Ferencvaroš šampion Mađarske 2019.
(Foto: vlv.hu)

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) donela je odluku da otkaže sva takmičenja.

Tako će se Liga šampiona završiti bez prvaka, kao i Kup Evrope i Evroliga za vaterpolistkinje, a zbog korona virusa otkazani su i Šampionati Evrope za juniore. U pismu, koje je potpisao predsednik LEN Paolo Bareli, istaknuto je da prekinuta takmičenja neće biti nastavljena, ali da LEN planira da sva takmičenja pokrene ponovo u novoj sezoni.

Odluka je svakako očekivana, s obzirom da su vaterpolisti dva meseca bez utakmica i treninga, a da su neki klubovi već raspustili ekipe. U Ligi šampiona je odigrano 10 kola, a prednjačili su Barseloneta u grupi A i OSC u grupi B, dok su utakmicu i dva boda manje imali Pro Reko i Ferencvaroš. Finalni turnir je trebao da se održi u Italiji, u kojoj je zaraženo više od 200.000 ljudi.

Radimo na tome da elitna takmičenja počnu na vreme za sezonu 2020/21. Nismo lako doneli ovu odluku, ali smatramo da je ona u trenutnim okolnostima najrealnija – rekao je predsednik LEN Paolo Boreli.

Podsećamo, Olimpijske igre u Japanu su pomerene za 2021. godinu, a Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima za 2022. godinu.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.