Početna » Nacionalna selekcija » Pijetlović: Zbog Tokija sam ostao u reprezentaciji

Pijetlović: Zbog Tokija sam ostao u reprezentaciji

Duško Pijetlović, Srbija - Grčka
(Foto: VSS/UNIQA)

Zbog pandemija korona virusa mnoge su se stvari promenile. U sportu je svakako najvažnije da su Olimpijske igre pomerene za narednu godinu, a to će sigurno uticati i na neke iskusne sportiste, koji su ove godine planirali da završe karijeru, bar što se tiče nacionalne selekcije. Poznato je da vaterpolo reprezentaciju Srbije posle Olimpijskih igara u Tokiju očekuju velike promene u timu, a jedan od onih koji je planirao da se posle Tokija oprosti od reprezentacije je i Duško Pijetlović.

Iskusni srpski centar će naredne godine imati 36 godina, a u razgovoru za Novosti ističe da je u nezgodnom položaju.

U nezgodnom sam položaju. Zbog Tokija sam ostao u reprezentaciji, jer je oproštaj na Olimpijskim igrama kruna karijere svakog sportiste. Sada bi trebalo to da produžim, a dogodine ću imati 36 godina. U suštini trebalo bi da se igra, ali je pitanje da li ću biti u stanju da zadržim vrhunski nivo, da li ću biti fizički spreman i, na kraju krajeva, da li ću ispuniti zahteve selektora – kaže Pijetlović.

Srpski vaterpolista ne može da razume mlađe generacije.

Ne razumem klince kada ih vidim u grupama na ulici. Još manje razumem njihove roditelje. Mada, svako imao pravo da živi svoj život na svoj način. Ipak, neophodna nam je samodisciplina, ja da nisam disciplinovan ne bih dogurao ovako daleko. Opasna je logika “neće mene ovo da zadesi” – primećuje Pijetlović.

Duško naglašava da je mnogo pitanja, dilema, ali da će o toga kako bude tekla sezona zavisiti i njegova odluka:

Prirodno je da su zbog pandemije odložene Igre, a i da nisu ne znam kako bismo se spremili za mesec dana kada smo svi ispali iz forme. U svakom slučaju, meni ovo ne odgovara.

Trofejni centar podvlači da ima dosta stvari koje mogu da utiču na njegovu karijeru:

Sada nisam ni pametan šta valja činiti. Sačekajmo da sve prođe. Ono što je dobro za mene jeste da sam izlečio povrede koje su me godinama mučile. Sada se mnogo bolje fizički osećam.

Duško Pijetlović, Solnok
(Foto: vizilabda-szolnok.hu)

Zvezda mađarskog Solnoka podseća da je 28 dana bio u kućnoj izolaciji, jer je reprezentacija uoči vanrednog stanja bila na kratkim pripremama u Grčkoj.

Vreme sam iskoristio da popravim sve što se dalo popraviti u stanu, da očistim stan, da sa suprugom sredim one fioke koje obično ostavljamo za sutra. Mnogo mi je prijalo to što sam sve vreme bio sa sinovima. Družili smo se, igrali. Jer, ja sam zbog obaveza dugo odsutan, a kada sam u Beogradu na pripremama reprezentacije, sa njima se viđam samo na par sati. Meni je porodica uvek na prvom mestu, kad god sam slobodam maksimalno sam joj posvećen. Ali sada smo bili zajedno 24 sata. Najviše je nadrljala supruga, jer je jedina mogla da ide u kupovinu. Zbog izolacije tek sam se juče video sa bratom Gojkom – priča Duško.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta planira da i sledeće godine igra za Solnok.

Kako je sezona prekinuta, spreman sam na dogovor sa njima. Sa poštenim ljudima uvek se nađe kompromis – ističe Pijetlović.

Jedina dobra stvar u ovoj nesreći koja je zadesila ceo svet je to što su se svi vratili porodici, što je ona dobila još više na značaju. To vidim i iz razgovora sa prijateljima. Meni je ceo dan ispunjen, a imam sreću da supruga dobro i kuva, tako da je nabačen i koji kilogram. Biće posla za kondicione trenere, za rad u teretani, da bismo se vratili u normalu – zaključuje Pijetlović, a prenose Novosti.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.