Mitrović: Izguraće ova generacija do Tokija

Branislav Mitrović

(Foto: VSS/UNIQA)

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislav Mitrović, nalazi se u Budimpešti, pošto nije putovao u Grčku na mini pripreme i samim tim se nije vraćao u Srbiju, gde je igrače posle priprema sačekao karantin, najpre od 14, a potom i od 28 dana.

Kada je počela pandemija, u klubu se nisu odmah izjasnili. Dani su prolazili, a kada su zatvorene granice shvatili smo da nam je, ipak, najbolje da ostanemo ovde – priča u telefonskom razgovoru za „Novosti“ Branislav Mitrović.

Čuvar mreže olimpijskog prvaka priznaje da je u početku vladala neizvesnost, a da se sada privikao na situaciju, da poštuje mere koje su propisane u Mađarskoj.

Ovde može da se izađe napolje. Otvoreni su supermarketi, apoteke. Supruga i ja sa decom izađemo malo na vazduh. Ali, ulice su puste, ljudi su u svojim stanovima. Mnogi moji prijatelji napustili su Budimpeštu, otišli u mala mesta.

Mitroviću je isplaniran dan do poslednjeg detalja.

Kondicioni trener nam je napravio plan treninga u kućnim uslovima. Vežbam dva puta dnevno, cilj je da ostanemo koliko-toliko fizički spremni ukoliko se nastavi sezona. Igram se i sa decom, tako da mi dan čak i brzo prođe.

Trofejni vaterpolista smatra da je dobra odluka to što su Olimpijske igre pomerene za godinu dana, iako su pojedinci u našem taboru planirali da se ovog leta oproste od reprezentacije:

Mislim da nas to neće poremetiti, da ćemo se napregnuti za još jednu godinu, bez obzira na to što smo jedna od najstarijih selekcija. Olimpijske igre su uvek same po sebi veliki motiv.Iskreno, sada niko o njima, kao i o sportu uopšte, ne razmišlja, jer je najbitnije da pandemija prođe sa što manje žrtava. To je prvenstveni cilj svakog pojedinca i svake vlade na svetu. A kada ovo prođe, svako od nas će znati šta mu je činiti.

Mitrović priznaje da mu u ovom trenutku ne nedostaje bazen.

Fale mi takmičenja. Navikao sam da igram utakmice, da se nadmećem. To je ono što mi sada nedostaje. Mečevi najbolje skrenu misli. Pratim sve što se dešava i kod nas, čujem se sa saigračima, jasno je da svi moramo da budemo disciplinovani i da poštujemo preporuke. Mađari ih se striktno pridržavaju.

Posle Olimpijskih igara u Riju 2016. Mitrović je napisao knjigu „Preokret“.

Ne razmišljam da napišem drugu knjigu. Verovatno ću malo zagrejati stolicu, jer želim da pripremim nekoliko ispita kako bih završio master na Fakultetu za sport Univerziteta Union – „Nikola Tesla“. Mada nemam previše vremena, to bi trebalo da uradim – zaključuje Mitrović u razgovoru za Novosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.