Vaterpolisti Vojvodine pomogli sugrađanima

Vaterpolisti VK Vojvodina pomažu sugrađanima

(Foto: vkvojvodina.org.rs)

Osim što je poznata po školi vaterpola i zlatnim olimpijcima novosadska Vojvodina uvek se isticala i humanitarnim radom.

Sada je već postalo tradicionalno Crveno-belo veče koje klub sa Slane bare organizuje na kraju svake godine u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada kako bi se prikupili dobrovoljni prilozi i slatki paketići za socijalno ugroženu decu.

Kolektiv iz Srpske Atine, jedan od najstarijih vaterpolo klubova u našoj zemlji, nije se uopšte premišljao ni kada je došlo do toga da se pomogne u ovim teškim vremenima tokom borbe sa pandemijom koronavirusa.

Predsednik Dragan Resanović, treneri i igrači učestvovali su u akciji postavljanja privremenog smeštaja za izolaciju obolelih od Kovida–19 u Master centru i na taj način su još jednom pokazali da su uvek spremni na ovakve akcije.

– Predsednik kluba je pokrenuo celu priču, a dogovor je brzo i lako pao. Bukvalno smo za pet minuta sve rešili, utvrdili smo kada ćemo se naći kod Novosadskog sajma i krenuli smo u akciju zajedno sa Vojskom Srbije, Crvenim krstom i ostalim volonterima – istakao je jedan od trenera u klubu Marko Crvenko.

Prostor na Sajmu osposobljen je za prihvat oko 1.000 ljudi, ako za to bude bilo potrebe.

– Relativno brzo smo završili posao. Mi smo tamo bili od osam ujutru da sačekamo kamione sa opremom, pa do nekih jedan. Bilo je oko stotinak pripadnika Ministarstva odbrane i isto toliko volontera, a sve potrebne stvari stigle su u tri kamiona.

Kako je Vošin trener napomenuo klub će učestvovati i u drugim akcijama ako bude bilo potrebe.

– Vojvodina se uvek odazivala na dobrotvorne akcije organizovane od strane grada i Crvenog krsta, a smatramo da je ovo jedna od najznačajnijih do sada na kojoj smo učestvovali. Kao što je grad uz nas, tako i mi osećamo potrebu da pomognemo našem Novom Sadu i sugrađanima u ovim izazovnim vremenima.

Na pitanje kako se članovi kluba snalaze tokom vanrednog stanja Marko je odgovorio:

– Svi smo disciplinovani, pridržavamo se svih propisanih mera i nadamo se da će se situacija uskoro bar malo poboljšati – zaključio je Marko Crvenko.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.