Prlainović: Vaterpolisti su u teškom položaju, ali to sada nije bitno

Andrija Prlainović, OSC - HAVK Mladost

(Foto: facebook.com/oscwaterpolo)

Andrija Prlainović je od petka „na suvom“. Budimpeštanski OSC, za koji igraju i Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, je pre osam dana odigrao poslednju utakmicu pre nego što je prekinuto prvenstvo Mađarske u vaterpolu.

Malo kome je u Evropi stalo do sporta. Zbog virusa sve je stalo. Ostao sam u Budimpešti i kako je ostalima tako je i nama. Sada sam duže sa kćerkama i suprugom, gledamo filmove, čitamo knjige. Ponekad izađemo i napolje na čist vazduh – priča u telefonskom razgovoru Prlainović za Novosti.

U mađarskoj prestonici je slična situacija kao i u ostalim evropskim gradovima.

Otvorene su samo prodavnice sa prehrambenom robom i apoteke. Ostalo je zatvoreno. Prate se vesti, slušaju saveti. Nema tu šta novo da se kaže. Ovde je ostao i Branislav Mitrović sa porodicom, pa se ponekad i vidimo. U stvari, nemam šta posebno da kažem – ističe Prlainović.

Mađarsko prvenstvo je prekinuto do maja.

Ko zna šta će biti za mesec dana. Sada je teško bilo šta planirati. Znam samo da smo mi vaterpolisti u veoma teškom položaju, jer dugo nećemo imati dodir sa vodom. Vežbe na suvom ne pomažu puno, tako da kada sve prođe moraćemo sve iz početka. Ali, kažem kako nama, tako i drugima. To je, ruku na srce, u ovom trenutku i najmanje bitno – podvlači Prlainović.

Trofejni vaterpolista se nimalo ne opterećuje da li će se ove godine održati Olimpijske igre u Tokiju.

U Evropi je strašna situacija, najviše su pogođene najveće zemlje, velesile u sportu. Pratim sve te priče oko Igara, ali teško je bilo šta sada prognozirati. Niko ne zna koliko će pandemija da traje, kada će se sport vratiti u dvorane, stadione, bazene. Sada je najbitnije da svi poštujemo samo preporuke stručnjaka i da čuvamo sebe i druge. Brinem za sve, važno je da svi budemo disciplinovani i da poštujemo preporuke države – ističe Prlainović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.