Početna » Nacionalna selekcija » Jelenić: Treba odložiti Olimpijske igre

Jelenić: Treba odložiti Olimpijske igre

Igor Milojević, Viktor Jelenić i Đorđe Đorđević
(Foto: b92.net)

Malo ko danas previše razmišlja o Olimpijskim igrama. I dok se MOK konsultuje sa svojim članicama, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić ne vidi svrhu da se Igre u Tokiju održe od 24. jula do 9. avgusta…

Ja se ne pitam, niti o tome odlučujem. Ali, kao bivši sportista smatram da je najbolje da se odlože. Ako su zbog pandemije virusa korona stala sva takmičenje, teško je da će sportisti biti maksimalno spremni za najveća dostignuća. Znam i da su Igre, kao i najveća fudbalska takmičenja veliki biznisi. Ali, isto tako znam i da su Olimpijske igre vrhunac četvrogodišnjeg rada, da se na njima ostvaruju najbolji rezultati, obaraju rekordi, sportisti pružaju svoj maksimum. Nije važno takmičenje radi takmičenja, svi žele da vide najbolje od svakog sportiste. U suprotnom gubi se smisao čak i samih Igara – ističe legendarni Jelenić.

Zbog vanrednog stanja bazeni su, kao i ostali sportski objekti, zatvoreni, igrači, bez obzira na to da li su u reprezentaciji ili klubovima, ne mogu da treniraju, tako da su u nekoj vrsti samoizolacije.

Kako nama, tako i drugima. Moramo se da ponašamo onako kako država kaže, da štitimo i sebe i druge. Ipak, kao bivši vaterpolista svestan sam koliko to utiče na igrače. Ukoliko mesec dana ne treniraju u bazenu pripreme moraju da počnu iz početka. Vaterpolo je zaista specifičan sport, ne pomaže previše individualni rad kod kuće. Zato sam i rekao da je najbolje da se odlože Olimpijske igre, jer sportisti ne mogu u tom trenutku da budu u željenoj formi – naglašava Jelenić.

Ukoliko dođe do prekida prvenstva pitanje je kako će VSS odrediti prvaka. Ne zaboravimo da su Crvena zvezda, Šabac i Partizan igrali A-1 Regionalnu ligu, a Radnički, Vojvodina, Naisa i Zemun A-2. Šest najboljih igraće Superligu, a tabela se pravila na osnovu njihovih međusobnih duela. Jedino Kragujevčani imaju maksimalan učinak, ali oni nisu odmerili snage sa Beograđanima i Šapčanima.

Ugledaćemo se na ozbiljnije sportove. Videćemo. Još je rano da o tome raspravljamo. Ne zna se ni kada će se ova pandemija okončati. Imamo dovoljno vremena da o tome odlučujemo. Mislim da u ovom trenutku to i nije najvažnija tema – podvlači Jelenić.

Vaterpolo savez nije zaključao svoja vrata.

Zašto bismo to uradili. Imamo dežurne ljude, koji su tu da pomognu svakom našem članu. Svi igrači su o virusu korona informisani preko Olimpijskog komiteta Srbije. Svi dobro znaju kako da se ponašaju u vanrednoj situaciji – zaključio je Jelenić u razgovoru za Novosti.

Keel kupaće gaće

2 komentara

  • Ovo je još jedan dokaz da nikad ne treba trčati pred rudu . A bilo je onih koji su već licitirali sa brojem medalja u Japanu . Onda se dogodi korona i svi planovi padoše u vodu .
    Nadam se da će se naći najmanje loše rešenje . Posebno mi je do toga stalo , jer se radi o nama prijateljskom narodu koji nam je pomogao nebrojeno puta . Mogu da zamislim kako se Japanci , kao jedan krajnje odgovoran , pošten i vredan narod , temeljno pripremaju za OI , zato bila bi velika šteta da sve propadne .
    Ali , novonastale prilike diktiraju događaje i tu se ništa ne može .

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.