Početna » Sve vesti » Svetska asocijacija vaterpolo trenera proglasila najbolje u 2019. godini

Svetska asocijacija vaterpolo trenera proglasila najbolje u 2019. godini

Najbolji treneri u 2019. godini
Najbolji treneri u 2019. godini

Svetska asocijacija vaterpolo trenera proglasila je najbolje u 2019. godini.

Po četvrti put u poslednjih pet godina, najbolji trener ženske selekcije je selektor Sjedinjenih Američkih Država, Adam Krikorian. Sa druge strane, priznanje za najboljeg trenera muške selekcije podelili su selektor Italije, Alesandro Kampanja i trener mađarskog Ferencvaroša, Žolt Varga.

Za najbolje su glasali članovi Borda direktora Svetske asocijacije vaterpolo trenera: Petar Porobić, Ratko Rudić, Dragan Jovanović, Alesandro Kampanja, Dejan Udovičić, Janis Gianuris, Karl Ico, Paolo Malara, Adel Šamaia, Aram Vrajt, Džon Vargas, Kim Kolet Genesias, Sergej Drozdov, Fabio Konti, Balaš Vince, Džon Abdu i Koral Simons.

Svi članovi su se složili da je Krikorian najbolji, dok su Kampanja i Varga dobili po osam glasova, te je odlučeno da i jedan i drugi budu proglašeni za najbolje.

Kampanja je predvodio Italiju do svetske titule, dok je Varga sa ekipom Ferencvaroša osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, Prvenstvo i Kup Mađarske.

Selektor Srbije, Dejan Savić, bio je najbolji 2015. i 2016. godine, dok su potom priznanje dobijali i Ivica Tucak i Žolt Varga. U ženskoj konkurenciji, pored Krikoriana, jednom je najbolji bio Arno Havenga iz Holandije.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.