Početna » Zanimljivosti » Banja Luka ugostila veterane iz regiona

Banja Luka ugostila veterane iz regiona

Bazen Košutnjak
(Foto: Stefan Stojanović / Mondo)

Banja Luka je u petak i subotu na Gradskom olimpijskom bazenu domaćin međunarodnog vaterpolo turnira veterana koji je organizovao banjalučki klub Incel.

Gosti grada na Vrbasu su nekadašnji aktivni vaterpolisti iz svih država bivše Jugoslavije iz ukupno 15 ekipa, što je gotovo sigurno najveća vaterpolo fešta u nekadašnjoj zajedničkoj državi, a možda i šire.

Iz Slovenije učestvuju ekipe Slovana i Mroža iz Ljubljane, Hrvatsku predstavlja Stari as iz Splita, boje Srbije brane Sombor, Pijani somovi, Beograd, Partizan i Rekreativo iz Beograda, Goč iz Vrnjačke Banje i Šabac, Crnogorci su stigli sa Jadranom iz Herceg Novog i Bijelom, a iz Makedonije je doputovao skopski Vardar. Osim domaćina Incela iz Republike Srpske, Bosnu i Hercegovinu predstavlja i jedna ekipa iz Federacije BiH, a to je sarajevski Vučko.

Predsednik banjalučkog kluba Stanislav Vranješević prezadovoljan je što je Incel uspio da okupi veliki broj nekadašnjih vaterpolista i potvrdio da je predstojeći turnir verovatno najveći ovakvog tipa u regionu, a možda čak i u Evropi.

Definitivno, ovo je najveći vaterpolo turnir u nekadašnjoj Jugoslaviji, na kojem će se takmičiti 15 timova. Ipak, prijateljstvo naših timova je najvažnije, a rezultati su definitivno u drugom planu – rekao je Vranješević za Mondo.ba

Vranješević je na kraju pozvao Banjalučane da dođu i pogledaju utakmice na GOB-u, ulaz je besplatan i pomognu da domaćinski dočekaju goste iz regiona, od Vardara, pa do Triglava.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.