VK Stari Grad ne odustaje: Kontaktirali smo Ministarstvo spoljnih poslova, MOS, VSS…

VK Stari Grad

(Foto: www.vksg.org.rs)

Vaterpolo klub Stari Grad preneo je na svom sajtu razgovor sa predsednikom kluba, Srđanom Bukilicom.

Klub sa Dorćola jasno je pokazao da ne želi da odustane od naknade štete, koju je srpskom klubu pričinio reprezentativac Irana, Hamed Malak Khanbanan. Naime, on je po završetku sezone bez dozvole VK „Stari Grad“ zadržao SIM karticu, u inostranstvu je koristio internet i tako za samo nekoliko sati napravio račun od neverovatnih 2.620 evra.

Učesnik Prve A lige i Super lige Srbije najpre je kontaktirao Federaciju Irana i selektora Aleksandra Ćirića, ali nije naišao na pozitivnu reakciju i bio je, kako se navodi na sajtu kluba, primoran da se obrati za pomoć nadležnim institucijama.

Stari Grad se pre 10 dana oglasio saopštenjem, a sada je o tome više pričao i predsednik kluba, Srđan Bukilica.

– Želim da obavestim sportsku javnost da se Vaterpolo klub “Stari Grad” obratio za pomoć nadležnim institucijama, prvenstveno Vaterpolo Savezu Srbije, zatim Ministarstvu omladine i sporta, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, kako bi zajednički pronašli mogućnost nadoknade štete u navedenom iznosu.

Bukilica je rekao da očekuje podršku VSS.

– Posebno podvlačimo da očekujemo podršku i angažovanje krovne organizacije, kao i njenog predsednika, Viktora Jelenića, u direktnoj komunikaciji sa Vaterpolo federacijom Irana. Takođe, dobili smo veoma pozitivne signale iz gore navedenih Ministarstava.

Stari Grad je prošle godine uspostavio saradnju sa Vaterpolo federacijom Irana, čiji je selektor proslavljeni srpski reprezentativac, Aleksandar Ćirić, smatrajući da je to u obostranom interesu.

– Želeli smo da pružimo priliku igračima iz Irana da se usavršavaju i napreduju kroz nastupe u Prvoj A ligi i Super ligi Srbije i verovali da će to značiti i selektoru Ćiriću. Istovremeno, nadogradili smo mladu ekipu igračima iz inostranstva. Saradnjom je dogovoreno da vaterpolisti iz Irana dobiju mobilne telefone, za lakši i sigurniji kontakt, radi njihove bezbednosti, jer kroz Beograd prolazi migrantska ruta. Takođe smo dali garancije pri dobijanju vize.

Međutim, problem je nastao po završetku sezone 2018/2019, kada je reprezentativac Irana, Hamed Malak Khanbanan, vratio mobilni telefon klubu bez SIM kartice.

– On je SIM karticu prisvojio za sebe u otputovao u Teheran. Nakon saznanja da je Hamed zadržao karticu, klub je zvaničnim putem blokirao istu preko Telekoma Srbije. Ispostavilo se da je to bilo kasno, jer je koristio SIM karticu za prenos mobilnih podataka u romingu, kada je sleteo na aerodrom u Istanbulu i priključio se na tursku mobilnu mrežu – rekao je Bukilica i dodao:

– Sa žaljenjem ističem da do današnjeg dana nismo naišli na pozitivnu reakciju oko rešenja problema Federacije Irana, kao i selektora Ćirića, te smo bili primorani da se obratimo nadležim institucijama.

Predsednik VK Stari Grad na kraju je apelovao na druge klubove da budu oprezni:

– Ujedno koristim priliku da apelujem na druge klubove u zemlji da budu oprezni prilikom angažovanja stranih igrača, a posebno da iskažu solidarnost sa našim klubom tako što ubuduće neće sarađivati sa Federacijom Irana, koja nije pokazala ni malo interesovanje, želju da pomogne da se situacija reši na najbolji mogući način.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

4 Responses

 1. Nenad kaže:

  pa sto niste proverili dal je vracena kartica kada je vratio telefon? sad trazite kao i VK Partizan da drzava plati dugove, ovo je stvarno smesno.

 2. Dragan SG kaže:

  Ehhh kada bi ljudi citali tekst, znali bi sta je smisao teksta, sto ti nije slicaj sa Nenadom ili kako se predstavlja, sa dobrim i pametnim predlozima

 3. Nenad kaže:

  Dragane mora da si ti bio zaduzen da proveris dal je vracena kartica

 4. Dragan kaže:

  Nenade, samo ti pomazem da protumacis, da ne moras da ides kod oftamologa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.