Početna » Domaća takmičenja » Radnički posle velikog preokreta preuzeo prvo mesto

Radnički posle velikog preokreta preuzeo prvo mesto

Danil Frolov, KVK Radnički - Šabac
(Foto: kvkradnicki.com)

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su još jednu važnu pobedu.

U derbiju petog kola, pretposlednjeg u regularnom delu Super lige, Kragujevčani su posle velikog preokreta pobedili Šabac 7:6 i tako preuzeli prvo mesto. Šapčani su vodili 5:1 u Kragujevcu i činilo se da će obezbediti prvo mesto pred plej-of. Međutim, Radnički je na krilim sjajnog Danila Frolova preokrenuo i preuzeo prvo mesto, koje će morati da odbrani sledeće nedelje u Beogradu protiv Crvene zvezde. Zvezda je pobedom protiv Naisa od 12:9 obezbedila treće mesto, dok bi u slučaju trijumfa od dva gola razlike stigla do druge pozicije ako Šabac savlada Vojvodinu. Partizan je takođe obezbedio plej-of, pošto je savladao Vojvodinu 12:8, ali će definitivno biti četvrti.

Vaterpolisti Zemuna ostvarili su plasman u Regionalnu A2 ligu, pošto su u grupi Super lige za plasman od 7. do 10. mesta pobedom protiv Valjeva od 17:7 stigli do petog trijumfa, pa će naredne sezone igrati u regionalnom takmičenju. Stari Grad je stigao do prvog trijumfa, pošto je bio bolji od Beograda 12:7.

Šabac je sjajno otvorio meč u Kragujevcu, pa je sredinom druge četvrtine vodio 3:0. Radnički je tek posle 13 minuta igre uspeo da zatrese mrežu, kada je Gijom Dino bio precizan. Na poluvremenu je bilo 3:1, da bi Šapčani u nastavku povisili na 5:1 i tada se činilo da će lider obezbediti prvo mesto. Međutim, upravo su se tada izabranici Uroša Stevanovića oslobodili pritiska i osokoljeni sjajnim odbranama Pijetlovićevog potencijalnog naslednika na golu Srbije, Lazara Dobožanova, počeli da se vraćaju u igru. Golovima Tomaševića i Ganića prepolovili su zaostatak pred četvrtu četvrtinu (5:3), a nisu posustali ni kada je Velkić brzim pogotkom otvorio poslednju deonicu.

Ispostavilo se da je to bilo sve od Šapčana u ovom meču, pre svega zahvaljujući Dobožanovu, ali i odličnoj igri u odbrani Kragujevčana. Na drugoj strani, devetnaestogodišnji Rus Danil Frolov izrastao je u jednog od junaka važne pobede. U razmaku od jednog minuta vezao je dva pogotka (6:5), a posle izjednačujućeg gola Nemanje Stanojevića sredinom ovog perioda, postigao i pobedonosni pogodak dva minuta i 15 sekundi pre kraja.

Upravo je Frolov bio i najefikasniji akter susreta sa tri gola, a po jedan su dodali Stanojević, Ganić, Dino i Tomašević, kao i Marković, Velkić, Janković, Vučinić, Bolović i Petrovski u poraženom timu.

Radnički sada ima bod više od Šapčana, a u poslednjem kolu braniće prvo mesto na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok će Šabac imati lakši posao, na svom bazenu protiv Vojvodine.

Vaterpolo Super liga, 5. kolo – Grupa za plasman od 1. do 6. mesta

Radnički – Šabac 7:6 (0:2, 1:1, 2:2, 4:1)

RADNIČKI: Dobožanov, Stanković 1, Stanojević 1, Radovanlija, Tanasijević, Panić, Dino 1, Đurđević, Gusarov , Frolov 3, Tomašević 1, Gavrilović, Vulović. Trener: Stevanović.

ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj, Velkić 1, Rogač, Lukić, Janković 1, Vučinić 1, Bolović 1, Vasović, Vukadinović, Petrovski. Trener:Mirović.

Partizan – Vojvodina 12:8 (1:0, 4:3, 3:3, 4:2)

PARTIZAN: Vlahović, Vićković 1, Kasum 2, Korolija, Radulović 1, Nešić, Smiljević, Andrejević, Barać 2, Radanović 2, Radonjić 3, Gbadamasi, Belopavlović, Branković 1. Trener: Ćirić.

VOJVODINA: Popović, Šiman  Parivodić, Marinković, Tintor, Vasin 2, Prekogačić 1, Ćatović 1, Armuš , Tubić 2, Petković, Marić 1, Radulović 1. Trener: Bilić.

Nais – Crvena zvezda 9:12 (2:3, 2:3, 3:4, 2:2)

NAIS: Lazić, Mitrović 1, Pavičić 1, Kosić, Budurin 3, Mat. Milošević 1, Micikić, Lekić 1, Živić, Kovačević, Malenović, D. Milošević 2, Stoiljković, Stjepanović. Trener: Serafimović.

CRVENA ZVEZDA:Kralj, Tankosić 2, Trtović, Bursać 1, Perković, Vasić 2, Bitadze, Žeželj, Kovačević 1, Popović 2, Šulc 3, Radović 1, Mišović, Ljubenović. Trener: Filipović.

Plasman: Radnički 22, Šabac 21, Crvena zvezda 19, Partizan 10, Vojvodina 4, Nais 3.

Jedan komentar

  • Dobozanov je bar duplo bolji golman od Pjetlovica, od stare slave se ne zivi lako je Pjetlovicu braniti kada ima jaku odbranu ali mnogo golova on primi koji nisu greske odbrane nego licno njegove. Svaka cast na sjajnim odbranama

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace