Početna » Zanimljivosti » U Pirotu održan turnir, sa radom počeo VK Vidra

U Pirotu održan turnir, sa radom počeo VK Vidra

Vaterpolo klub Vidra
(Foto: jugpress.com)

U Pirotu je ovog vikenda održan vaterpolo turnir, a sa radom je krenuo VK Vidra.

Vaterpolisti Paraćina, „Vidre“ iz Leskovca, „Bete“ iz Kumanova i Skoplja i domaćina VK“Pirot“ nadmetali su se u medjusobnim susretima. Turnir nije bio od takmičarskog značaja, ali je važno da mladi vaterpolisti na ovakav način dožive takmičarsku atmosferu, odmere svoje mogućnosti, budu potstaknuti za dalji rad i napredak i negovanje sportskog duha. Zarvoreni bazen u Pirotu pružio je odlične uslove za održavanje utakmica oko 60-ak mladih vaterpolista.

U prvoj utakmici Pirot je poražen od Vidre iz Leskovca sa 10: 09. U drugoj utakmici, sa koje možete videti nekoliko detalja, sastali su se Paraćin i Beta iz Skoplja i Kumanova. Pobedili su Paraćinci sa 19:15.

Filip Filipović iz VK „Pirot“ je veoma zadovoljan organizacijom i kaže da je prevashodni cilj Turnira da pored treninga mladi vaterpolisti često mogu i da odigravaju prijateljske utakmice pored redovnog takmičarskog perioda.

Boro Stefanovski, trener u VK“Beta“ koju čine mladi vaterpolisti iz Kumanova i Skoplja, takodje smatra da je pored redovnog takmičenja i treninga veoma važno odigravanje prijateljskih utakmica. Prvi put je u Pirotu i stekao je veoma dobre utiske o našem gradu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.