Početna » Zanimljivosti » Nemanja Stevanović održao vaterpolo kliniku na Islandu

Nemanja Stevanović održao vaterpolo kliniku na Islandu

Nemanja Stevanović, vaterpolo klinika
(Foto: uvts.rs)

Srpski trener, Nemanja Stevanović, održao je od 23. do 26. marta vaterpolo kliniku na Islandu.

Bivši pomoćni trener u Crvenoj zvezdi i prvi trener holandskog AZC Alfena se potrudio da bude pravi predstavnik srpskog vaterpola u toj severnoj zemlji. Ideja je potekla od PVS Islanda, u kojoj radi i proslavljeni olimpijac Mladen Tepavčević. Teme su bile: Razvoj vaterpolo organizacije na Islandu, rad sa mlađim kategorijama, povećanje broja vaterpolo članova, primena novih pravila u odnosu na trenutna i video analiza.

Kada sam čuo da postoji intereovanje PVS Islanda za usavršavanje i napredovanje u vaterpolu, oberučke sam prihvatio izazov i uputio se u zemlju ‘leda i vatre’ da pomognem u razvoju sporta tj. vaterpola. Njihova ideja je da se vaterpolo na Islandu podigne na viši nivo nego na kom je sada. Teme su bile bitne i u isto vreme interesantne – rekao je Stevanović i nastavio:

Dao sam sve od sebe da uspem u misiji da razvijemo naš sport u toj dalekoj zemlji, i da otvorim vrata u budućnosti za naše trenere i igrače. Ovom prilikom bih se zahvalio Mladenu koji je prepoznao momenat za razvoja vaterpola na Islandu, a takođe veliku zahvalnost dugujem i našem selektoru Dejanu Saviću na bezrezervnoj podršci na ovom projektu, kao i kompaniji Keel koja je bila tehnički donator sportske opreme – zaključio je Stavanović, bivši trener holandskog AZC Alfena.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.