Filipović: Moramo sebi da postavljamo nove ciljeve

Filip Filipović, Srbija - Hrvatska

(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Jedan od najboljih igrača na svetu, Filip Filipović, govorio je o ciljevima za 2019. godinu.

U kratkom intervjuu za Mondo, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, istakao je da je za selekciju koju on predvodi najveći izazov pronalaženje motiva u ovoj, ali i narednim godinama. Srpski vaterpolisti godinama dominiraju i osvajaju zlatne medalje. Od 2014. na najvećim takmičenjima nisu bili najbolji samo na Svetskom šampionatu u Budimpešti 2017. godine.

Na početku razgovora za Mondo, Filipović je govorio o najvećem izazovu za ovu ekipu.

Smatram da je trenutno najveći izazov ove generacije iznalaženje motiva i ličnih ciljeva za budućnost. Ne govorim samo za ovu godinu, već i za svaku narednu. Ovo su momci koji su se ostvarili na svim poljima – i sportski i privatno i porodično, ali da bismo ostvarili sve čemu težimo, moramo svakog dana da pronalazimo nove motive, da sebi postavljamo nove ciljeve i da ka tome stremimo. Bez njih ne možemo ići napred.

Srpski vaterpolisti su osvojili dva zlata u prethodnoj godini, ali ih nova važna takmičenja očekuju i ove godine.

Na preseku 2018, trenutna realnost je izuzetno vedra – osvajači Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara… Ipak, mislim da je to u ovom trenutku manje bitno. Trebalo bi da gledamo dalje ciljeve i kako da do njih dođemo. Već smo postali iskusna ekipa, zreli momci i potrebno je da zacrtamo nove poduhvate ka kojima ćemo ići.

Srbija - Mađarska, Vaterpolo Evropsko prvenstvo

(Foto: facebook.com/wp2018bcn)

Kapiten reprezentacije rekao je da se sada mnogo više ulaže u vaterpolo.

Ima dosta nelogičnosti i dosta postulata koje smo prekršili do sada. Po cenu toga smo tu gde jesmo. Sada nam je zaista cilj da se predamo maksimalno, kao i da ulažemo u sebe i u ovaj sport sve što možemo. Nalazimo se u situaciji u kojoj se trenutno ulaže mnogo više u naš sport, ali da bismo nadomestili ono malo što nam fali naša obaveza je da uložimo celo biće da bismo ostvarili i svoje ciljeve, a naravno i ciljeve Vaterpolo saveza.

Prvi cilj u 2019. godini je zlato na finalnom turniru Svetske lige, koji se igra u Beogradu, a osvajač tog takmičenja plasiraće se na Olimpijske igre 2020. godine.

Za nas će prvi i osnovni cilj biti Svetska liga u Beogradu, koja je i prva šansa da se plasiramo na Olimpijske igre 2020. Sve svoje snage usmerićemo ka tome, jer imamo sreću da budemo domaćini, zahvaljujući ljudima iz Saveza i pre svega ljudima iz Ministarstva, koji su svojim radom omogućili da se ova Svetska liga odigra u Beogradu. Na tome im se lično zahvaljujem, jer znam kako je išla cela ta priča oko organizacije. Sva raspoloživa oružja uložićemo u junu, a potom se nadam da ćemo i na Svetsko prvenstvo otići u vedroj atmosferi. Ako ne, kao i uvek ići ćemo na najviše domete, od toga ne bi trebalo da odustanemo.

Od 2014. godine srpski vaterpolisti dominiraju i osvajaju medalje. Međutim, uvek postavljaju sebi nove ciljeve i tako pronalaze motiv.

Sve je to stvar dobre i planirane organizacije, prioriteta, ciljeva. Svako od nas ima ciljeve i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Mora se ići korak po korak, trenutno razmišljamo samo o klupskim utakmicama, posle toga se potpuno okrećemo reprezentaciji i nažalost neće biti mnogo vremena ni da se spremimo, ali ova ekipa je iskusna i dugo godina je zajedno, tako da znamo vrlo dobro formulu uspeha. Treba samo poći od sebe, dati sve od sebe u svakom trenutku i mislim da uspeh, pre ili kasnije, ne može da izostane – zaključio je Filipović u razgovoru za Mondo.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.