Održan regionalni seminar i peta sednica UO UVTS

Seminar Udruženja vaterpolo trenera Srbije 2018

(Foto: UVTS)

Proteklog vikenda održan je regionalni seminar i peta sednica Upravnog odbora UVTS.

Udruženje vaterpolo trenera Srbije iskoristilo je finalni turnir Kupa Srbije u Zrenjaninu da održi prvi od tri regionalna seminara za sezonu 2018/2019, kao i petu sednicu Upravnog odbora. Na seminaru je bilo prisutno je oko 30 trenera Vojvodine, a o značaju aerobnog treninga u mlađim vaterpolo selekcijama govorio je prof. dr Bojan Međedović, nakon čega je selektor A reprezentacije, Dejan Savić, prešao na praktičan rad i prikaz osnovnih tehnika u vaterpolu.

Seminar je protekao u veoma prijatnoj atmosferi sa puno dijaloga i praktičnog rada.

Na sednici su sumirani rezultati dosadašnjeg rada Udruženja. Jednoglasno je usvojen izveštaj o radu iz koga se može videti da je Udruženje vaterpolo trenera za veoma mali period od jedne godine postojanja uradilo veliki posao.

Udruženje je zvanično prihvaćeno od strane VSS, napravilo je izuzetnu saradnju sa Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, organizovalo nekoliko odličnih seminara, potpisalo sporazum o saradnji sa Svetskim udruženjem vaterpolo trenera, podiglo status i ugled vaterpolo stručnjaka u Srbiji i svetu.

Nakon izveštaja o radu za predhodnu godinu, članovi UO su pravili plan za 2019. godinu. U ovu tačku se ušlo konstruktivo i donete su veoma dobre i ozbijne smernice za dalji rad Udruženja.

Svi članovi su bili aktivni u diskusiji i davanju predloga sa jedinstvenim ciljem unapređenja i razvoja kako trenerske struke, tako i samog vaterpola. Sednica je trajala skoro četiri sata i sve tačke su jednoglasno usvojene, što samo govori o ozbiljnosti rada i iskrenoj misiji naših stručnjaka.

Pored redovnih članova, sednici su prisustvovali i Dejan Perišić, komesar za takmičenja VSS i Mihajlo Korolija, koordinator za razvoj vaterpolo sporta.

You may also like...

2 Responses

  1. ilke kaže:

    bla bla bla bla …kako doneti pare u klupski vaterpolo u srbiji.to je pitanje br 1.ovo sve ostalo je pratnja.ali verovatno niko nije pitao..

  2. erich kaže:

    Aferim druze Ilke! Istina! Stanje u klupskom vaterpolu je katastrofalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.