Održana sednica UO UVTS, 21. oktobra seminar za trenere

Seminar, Udruženje vaterpolo trenera Srbije

(Foto: Ivica Veselinov)

U ponedeljak, 1. oktobra 2018. godine, održana je sednica Upravnog odbora Udruženja vaterpolo trenera Srbije.

Glavna tema je bio seminar za vaterpolo trenere, koji će se održati 21. oktobra, najverovatnije u Hotelu „M“. Sednici su prisustvovali su: Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, Goran Rađenović, Goran Krstonošić, Vladimir Bajković, Stefan Ćirić, Aleksandar Filipović i Dragana Ivković, dok su opravdano odsutni bili Uroš Stevanović, Dejan Jovović i Nenad Vasilevski, prenosi sajt Udruženja vaterpolo trenera Srbije.

Uppravni odbor je prihvatio predlog Dejana Jovovića, koji zbog aganžmana u Egiptu nije u mogućnosti da obavlja funkciju predsednika Udruženja, te je na njegovo mesto do prve redovne skupštine UO imenovan Stefan Ćirić, koji će izvršavati dužnost predsednika UVTS.

Trenerki seminar, Dejan Savić

(Foto: Ivica Veselinov)

Doneta je odluka da se 21.10.2018. godine održi obavezan seminar za trenere vaterpola.

Seminar će trenerima doneti pet sati stručnog usavršavanja u oblasti vaterpola. Izabrani su predavači i teme seminara:

1. Bojan Međedović, profesor na Fakultetu za sport u Novom Sadu i kondicioni trener ženske vaterpolo reprezentacije sa temom: Trening mlađih kategorija u vaterpolu sa otporom

2. Vanja Bokum, sportski psiholog, sa temom: ,,U vrtlogu emocija,, – Koje male korake vaterpolo traži od nas da bismo postigli velike rezultate (odnos roditelja, dece i trenera)

3. Profesor Grbović

4. Dejan Savić i Stefan Ćirić – Analiza i priprema utakmice na velikom takmičenju

Seminar ce biti besplatan za članove Udruženja vaterpolo trenera Srbije, dok za sva ostala lica cena seminara iznosi 3000 dinara.

Dejan Savić i sekretar UVTS, Tomica Stojanović, imali su radni sastanak sa pomoćnikom Ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, Vesnom Nedeljković, na kome su dogovorili ulazak vaterpola kao sporta u nastavu fizičkog vaspitanja, kao i u kalendar školskog takmičenja za sledeću školsku godinu.

Saradnja sa Vaterpolo savezom Srbije podigunta je na novi novi, tako da je UVTS od 27.09.2018. primljeno i zvanično u članstvo VSS, čime je dobilo legitimitet za svoj rad.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

4 Responses

 1. Erich Mielke kaže:

  Postoji li šansa da predavanje V. Bokuma (nor. Pdf prezentacija) bude postavljena online za roditelje, jer je tema, čini mi se, vise nego interesantna? Da mi roditelji mozemo da se upoznamo sa problematikom, a da ne placamo 3000 din za ceo seminar.

 2. Cora kaže:

  Da li treneri sa validnom licencom VSS-a,sa trenutnim angazmanom u klubu iz Srbije , koji nisu clanovi Udruzenja vaterpolo trenera Srbije, imaju besplatan pristup seminaru , s obzirom na saradnju VSS-a i pomenutog udruzenja?

 3. ilke kaže:

  kako ne shvatate da ništa nema dzabe…svi hoće da pomognu ovoj jadnoj državi ali sve mora da se plati…i dokle više Stefan Ćirić.ima li ko drugi…napravila se ekipa u vaterpolu koja će brzo propasti.živi bili pa videli.od stare slave se ne živi.

 4. Cora kaže:

  Da li Udruzenje vaterpolo trenera Srbije moze da javno iznese podatak koliko je mizerna plata mladih vaterpolo trenera u Srbiji , onih ciji tata nije funkcioner VSS-a, SNS-a, MUP-a, Kos-a i onih koji nisu u Egiptu i ostalim vaterpolo mega nacijama , i da obrazlozi zasto je tolikacena seminara na kome predaju ljudi sa privatnih fakulteta i koji nemaju veze sa vaterpolo sportom…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.